ОПЕТ НЕВИЂЕНИ БЕЗОБРАЗЛУК ХИЛА – Објашњава Србима да боље од њих зна шта су санкције

OPET NEVIĐENI BEZOBRAZLUK HILA – Objašnjava Srbima da bolje od njih zna šta su sankcije

25 januara 2023

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil kazao je danas da SAD shvataju da Srbija ima svoje istorijsko iskustvo sa sankcijama, ali, kako ističe, „počela je da plaća previsoku cenu za svoju uzdržanost po pitanju sankcija Rusiji“.

Hil je, odgovarajući na pitanja novinara koliko je realno da EU uvede Srbiji sankcije ukoliko Srbija ne prihvati novi evropski predlog za rešenje kosovskog pitanja, kazao da nije u poziciji da govori o tim eventualnim sankcijama, ali da je EU ozbiljna po pitanju sankcija Rusiji u kojima svi učestvuju iako im to ne pada lako.„Sankcije koje je EU uvela Rusiji uvedene su da bi se zaustavila užasna i ilegalna agresija na suseda – Ukrajinu“, kazao je Hil novinarima pre početka konferencije „Borba protiv zarobljavanja države u jugoistočnoj Evropi“.

Dodaje da što se tiče SAD i EU, evropski predlog za dijalog Beograda i Prištine je pravi put kojim se treba kretati kako bi se rešio problem koji nas sve opterećuje više od 20 godina.

„Zato treba ozbiljno razmotriti ovaj predlog i razmisliti o načinima da se usvoji i da se na njemu radi“, kazao je Hil.

Odgovarajući na pitanje novinara da li mu se čini da je Beograd spremniji da prihvati evropski predlog od Prištine i Aljbina Kurtija, Hil kaže da su Evropljani uložili velike napore da približe dve strane i u tom smislu podseća da su u dva navrata i u Beogradu i u Prištini boravili savetnici za nacionalnu bezbednost.

„Svi se trude da pronađu rešenje kako bismo u regionu opet videli uspostavljanje mira i pozitivne situacije. SAD 100 odsto podržavaju predlog EU, naravno, to je proces i ništa nije gotovo dok nije gotovo, odnosno to će trajati. Što se tiče Aljbina Kurtija sa njim smo imali mnoge sastanke, ali ne bih njegove stavove govorio umesto njega“, kazao je američki ambasador, prenosi Tanjug.

(Sputnjik)

KOMENTARI14 komentara

 1. Gagi says:

  Nema druge, neko ovde odlicno zivi od njegovih latinskih kolonizatorskih budalastina. Da je drugacije, da ima patriota kao sto su Seselj i Vuk, ne bi on bio toliko bahat i slobodno pricao o slomu i razgradnji Srbije. A, kakvih vremenski neprevazidjenih patriota sa Kosova danas ima u Beogradu, koji vode svoj "uspesan" poslovni biznis za dobrobit svog potomstva, TO je posebna izdajnicka prica.

  • persida says:

   Ako su ti strani agenti Seselj i Vuk patriote, tebi nema izlecenja.

   • Gagi says:

    Nisam ih stavio pod navodnicima, kako ti da se upecas a veoma dobro znas sta i o cemu pisem.

  • RADOVAN says:

   Koji Seselj i koji Vuk Draskovic , ili Jeremic? Seselj je na poslednjim izborima zatrazio od glasaca Srbije da glasaju za Vucica.

 2. spira says:

  sami smo krivi što trpio ovog smrada. Treba zatvoriti tu satanističku ambasadu i proterati to govedo. Isto tako treba se obračunati sa Skupinom Neotesanih Smradova.

 3. Dragi says:

  Najuriti đubre!

 4. Filip says:

  Da Srbi su glupi treba im jedan tipa Hila koji nikad nije oseti sankcije. To je kao kad neplivač plivaču objašnjava tehniku plivanja.

 5. Beli Orao says:

  Nemamo mi vlade koja bi mu poslije prvog ne diplomatskog obraćanja dala crvenu izlaznicu pravac Amerika!

 6. Ozren says:

  Ovo mešanje u unutrašnje stvari jedne suverene države,a pogotovu od kauboja od Ameriku je sramota i naših medija i države.Mediji što dozvole ovom kabadahiji da ide po Srbiji i medijima i vrši subverzivne radnje,a država tj.MIP što ga ne pozovu i upozore ga na ponašanje na našoj teritoriji.To sigurno drugi ambasadori ne čine u SAD.

  • ANA says:

   Pogledaj ti samo ovu draskost! „Sankcije koje je EU uvela Rusiji uvedene su da bi se zaustavila užasna i ilegalna agresija na suseda – Ukrajinu“, kazao je Hil novinarima pre početka konferencije „Borba protiv zarobljavanja države u jugoistočnoj Evropi“. Kada su SAD izvršilr užasnu i ilegalnu agresiju na SRJ, a pre toga svesrdno pomagale rasturačima SFRJ, niko nije uvodio sankcije niSAD-u, a ni NATO zemljama. I ne samo našu državu nego još na desetine drugih država. Oni mogu sve i da napadaju i okupiraju teritorija, da ubijaju i civile i vojsku, da uništavaju države iz čista mira i bahatosti i nikom ništa. Za njih nema ni sankcija, ni suda, ni kazni. E, pa neće više moći! Rusija je počela i osvijestila mnoge zemlje na planeti. Nadam se uskoro da će Hil, SAD i ostale NATO zemlje, zaista saznati šta su to snkcije i izolacija.

 7. Velika Metla says:

  Ovoga satanistu i ubicu POD HITNO proterati iz Srbije !

 8. Vidan says:

  Previše je ovaj idiot od ambasadora zauzdao.Da je uređene države odavno bi bio proglašen za personu non grata.

 9. Darko says:

  Ovo je dokaz o idiotizmu koji nema kraja. I sad mi neko u Srbiji kaže da trebamo biti na njihovoj strani. Da su nam oni prijatelji. Kad uvedemo sankcije Rusiji i predamo Kosovo onda će reci mi vas razumemo bolje nogo vi sami sebe ali mi vama nismo nisa obećali. Onda će nam traziti neke druge teritorije zarad nekog boljeg života. Pa onda opet Jovo na novo ništa vam nismo obećali ali vas razumemo. Onda će biti da se odreknemo Crkve i Vere. Pa kad nas ne bude uopšte bilo onda neće trebati ni da lazu ni da varaju. Onda će pričati kako je postojao neki narod koji je bio gluplji od ovaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *