ОПЕТ ПРОВОЦИРА! ТАЧИ СЕ ОГЛАСИО ПРЕД САСЛУШАЊЕ У ХАГУ: Рат на Косову је био праведан

OPET PROVOCIRA! TAČI SE OGLASIO PRED SASLUŠANJE U HAGU: Rat na Kosovu je bio pravedan

13 jula 2020

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je da još nije odlučio ko će ga braniti u Hagu, gde treba da ga sasluša Specijalizovano tužilaštvo Kosova.

Komentarišući odlazak u Hag, Tači je rekao da je tačno da je pre nekoliko dana, kada su Specijalna veća objavila saopštenje o mogućnosti podizanja optužnice protiv njega i Veseljija, bio zakazan sastanak u Beloj kući kako bi se, u saradnji sa SAD, došlo do mirovnog sporazuma „koji bi otvorio put razumevanju i pomirenju i koji otvara sigurnu perspektivu za Kosovo i ceo Zapadni Balkan“.

„Zato naglašavam da su taj put isekli ili prekinuli, ali niko ne može poljuljati uverenje u vrednosti SAD i zapadnog sveta“, naveo je Tači za albanski Top Čenel.

Kaže da veruje u pravednost rata koji je vođen na teritoriji KiM, tvrdi da nije prekršio nijedno međunarodno pravo i poručuje da će se odazvati pozivu Specijalnih veća, kao i saborci iz takozvane OVK, prenosi Kosovo onlajn.

Smatra da se desila istorijska nepravda kada su osnovana Specijalna veća, ali je ocenio da je odluka o Specijalnom sudu, koju je donela kosovska skupština, bila teška, ali u strateškom smislu ispravna.

Tači je rekao da Priština ne sme da izgubi poverenje u zapadni svet, naročito u, kako je naveo, svoje saveznike SAD, NATO i EU.

„Ovo poverenje ne sme se poljuljati, jer bi u suprotnom trebalo da odlučimo ili da nastavimo sa NATO, SAD i EU ili da se prepustimo u ruke onih koji nisu priznali nezavisnost Kosova, i time bi se pitanje Specijalnih veća prebacilo u Savet bezbednosti UN“, rekao je Tači.

Tači tvrdi da je na KiM došlo do genocida i etničkog čišćenja i da je Priština suočena sa, kako je naveo, okolnošću plaćanja cene slobode.

Kljan Kosova prethodno je objavio da je Tači stigao u Hag, gde će danas biti saslušan, kao i da će ga, kako je navedeno, braniti britanski advokat Džefri Najs.

KOMENTARI2 komentara

  1. SiNiša says:

    Na...o je! Proći će kao Naser O.

  2. Gagi says:

    "Tači je rekao da Priština ne sme da izgubi poverenje u zapadni svet, naročito u, kako je naveo, svoje saveznike SAD, NATO i EU". NISTE vi njihovi saveznici, zapad nema saveznike vec samo sluge, nekolicina vas su dobro placene sluge koji prave haos na ovom prostoru. Prvenstveno pravite stetu svom narodu a zatim Srpskom narodu.Nisu vam istorijski saveznici oni koji su vam ostavili zivote vasih cukundedova na nasoj zemlji kada vam je poginuo vas vodja Djordje Manijak. On vas je poveo na ovaj prostor sa Sicilije jer vam je tamo pretila opasnost od istrebljanja, jos tada ste trazili zivotni spas jer su i tamo spoznali ko ste.Kasnije su Srbi napravili veliku gresku jer su se neoprezno mesali sa vama,to ih je na kraju skupo kostalo jer je u vama kroz generacije ostala ona prokleta neljudska klica. Kakva vasa besa i cast, to je samo bila perfidna maska koja je prikrivala pravu sustinu ljudskih zlotvora.Da je to tako, da je to istina, pokazuje vasa spremnost da bez grize savesti trujete narode i tudju decu. Na taj nacin hranite svoj narod i decu, E jadnici, tesko vama, tek vam teske muke predstoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *