ОПЕТ СЕ ОСРАМОТИО! Сенилни Бајден причао о америчким жртвама

OPET SE OSRAMOTIO! Senilni Bajden pričao o američkim žrtvama

13 marta 2021

Novi gaf Džoa Bajdena, jer je predsednik SAD lažno predstavio američke žrtve.U svom obraćanju naciji iz Bele kuće povodom jednogodišnjice zaustavljanja koronavirusa, predsednik Džo Bajden je tvrdio:

„Već sam vam rekao, u džepu nosim karticu sa brojem Amerikanaca koji su do danas umrli od KOVID-a. To je na poleđini mog rasporeda. Do sada je ukupno umrlo u Americi 527.726. To je više smrti nego u Prvom svetskom ratu, Drugom svetskom ratu, ratu u Vijetnamu i 11. septembra zajedno. Oni su bili muževi, žene, sinovi i ćerke, bake i deke, prijatelji, komšije, mladi i stari“.

Iako treba oplakivati broj umrlih od koronavirusa, Bajdenove cifre su jednostavno netačne.

Nekoliko mejnstrim medija osporilo je Bajdenovu tvrdnju. Njuzvik je, na primer, primetio:

„Kao što je primećeno u skupu podataka Kongresne istraživačke službe, broj smrtnih slučajeva u tri rata, uključujući smrtne slučajeve koji nisu stradali u borbama, iznosi 580.135. Dodavanje smrtnih slučajeva od 11. septembra u terorističkom napadu dovodi do ukupnog broja od 583.112 – više od smrtnih slučajeva od KOVID-a.“

Prvi svetski rat: 116.516

Drugi svetski rat: 405.399

Vijetnam: 58.220

11 Septembar: 2.977

Nakon činjenične provere ratnih statistika prošlog meseca, portparol Bele kuće rekao je za Vašington post da je Bajden govorio o smrtnim slučajevima u borbi. Predsednik to nije posebno istakao tokom obraćanja naciji ove nedelje.

Ako smrtnost u bitkama ostaje metodologija, nejasno je zašto je teroristički napad 11. septembra uvršten u brojke.

Sekretarica za štampu Bele kuće Džen Psaki je na pitanje o Bajdenovim lažnim tvrdnjama tokom brifinga za medije u petak odgovorila: „Drago mi je što ste usredsređeni na važan posao“.

(Alo)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Cinjenica da je pomenuo SEP 11 je upravo dokaz da i lazni Kovid ima iste rezisere. Rekao je sustinu za upucene. Cifre ne znace nista. Stvar je u tome da iza svih ratova, iza SEPT 11, kao i iza "Kovida", stoje isti ljudi, Bajdenove gazde.

 2. I Love persida says:

  Oni koji su upućeni prepoznaju Demenciju kod ovih matorih leševa. Možda će uskoro da priča o svom detinjstvu, mami i baki, i onda kada su mu prvi put postavili švedske pelene, o čemu sada kongres mora jako da vodi računa, mislim o tim pelenama. Kažu oprosti bože neznaju šta rade, a ovaj za sada samo ne zna šta priča, šta je sledeće? Da radi nešto? Ne daj Bože.

  • persida says:

   Ni govora o demenciji, on cita samo ono sto su mu gazde napisale. A ti te gazde branis jer je tvoj idol Isus iz njihovog plemena.

 3. I Love Jesus says:

  Đavo ili Sotona je laža i otac laži, obmane i ubica je ljudski od početka. Knez Tame vlada američkim kongresom i organizacijama tame. Sve je laž, sve je pusta laž osim spasenja u poslanstvu Sina Božijeg, a našeg Gospoda i Spasitelja Isusa Hrista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *