ОПЕТ СРБИЈИ ОТИМАЈУ ЗЕМЉУ: Сулејман Угљанин „пали“ Бошњаке у Рашкој области!

OPET SRBIJI OTIMAJU ZEMLJU: Sulejman Ugljanin „pali“ Bošnjake u Raškoj oblasti!

16 jula 2015

Sulejman-Ugljanin-45-630Sulejman Ugljanin, lider uticajne Stranke demokratske akcije Sandžaka, pozvao je juče Bošnjake, koji su 11. jula prisustvovali komemoraciji u Potočarima, da se ne odazivaju na eventualne informativne razgovore policije, bez pisanih poziva bezbednosnih službi.

U saopštenju koje je ova stranka izdala tvrdi se da „srpske bezbednosne službe sprovode organizovano zastrašivanje, prete i privode Bošnjake u Sandžaku, koji su bili u Potočarima na komemoraciji u Srebrenici kada je napadnut srpski premijer“.

Pročitajte još:

UGLJANIN POKAZAO PRAVO LICE: Želimo autonomiju zato što Srbija vrši teror nad „Bošnjacima“

SEPARATISTI: Suljo Ugljanin opet crta granice

Politički analitičar Dragomir Anđelković ovaj potez SDA i Ugljanina vidi kao jednu vrstu poziva na pobunu.

„To je tiha pobuna, ali — pobuna. Tako nešto mora da naiđe na osudu i represiju od strane države. Ako neko poziva pripadnike svoje zajednice da bojkotuje državu, a država ne reaguje odmah, sutra će možda imati i oružanu pobunu“, smatra Anđelković.

Lider SDA, osim što smatra da se na ovaj način progone Bošnjaci i ugrožavaju njihova osnovna ljudska prava, situaciju poredi sa nasiljem iz vremena devedesetih godina prošlog veka, kada je, kako piše u stranačkom saopštenju, izvršen zločin u Srebrenici, kao i brojni drugi zločini nad Bošnjacima u Sandžaku.

Anđelković ocenjuje da ovakve izjave stvaraju dodatne tenzije u Sandžaku i da Srbija ne bi trebala da popušta ekstremistima, već da energičnom akcijom saseče stvari u korenu.

„Ako se takvim stvarima previše popušta sutra možemo da imamo novo Kosovo na zapadu Srbije. Muslimanski ekstremisti su već sve uradili da stvore tenzije. U Bosni se čak govori i o ratu, organizovan je pokušaj atentata na srpskog premijera, uz ekstremističke izjave koje stižu iz Novog Pazara — sve to su već ozbiljne indikacije da se tamo svašta dešava. Ako bi Srbija popustila samo bi ih ohrabrila da idu još dalje“, uveren je Anđelković.

Policija u Novom Pazaru je demantovala Ugljaninove tvrdnje da je bilo ko pozvan na informativni razgovor iz tog kraja zbog događaja u Potočarima, ali SDA i dalje tvrdi da se Bošnjaci iz Sandžaka bez ikakvog razloga i dokaza označavaju kao dežurni krivci i pozivaju na informativne razgovore, čak i saslušavaju u njihovim kućama i tako otvoreno zastrašuju.

Marija Đorić, docent na Institutu za političke studije, smatra da u trenutku kada se Balkan nalazi pred novim bezbednosnim izazovima političari snose veliku odgovornost za svoje izjave.

„U trenutku kada se Balkan nalazi pred novim bezbednosnim izazovima svi političari snose veliku odgovornost za izrečeno. Ne bi trebalo raspirivati nacionalne niti verske netrpeljivosti na čitavom zapadnom Balkanu, jer nas je iskustvo iz prošlosti naučilo da to nije ni dobar ni pravi put“, kaže ona, podsećajući da bi svi trebalo da radimo na zajedničkom pomirenju, a da bi građani trebalo da sarađuju sa državnim organima, jer je to prevencija i terorizma i ekstremizma.

Ona upozorava da bi svi građani Srbije trebalo da sarađuju sa državnim organima, jer je to u opštem interesu svih, ali smatra da, ipak, ovakve izjave ne mogu da izazovu nove tenzije u Sandžaku.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARI11 komentara

 1. Boki says:

  Jeste da je "stari panj" a'l slaba je ta paljevina...

 2. Radomir says:

  uvek je pocinjalo na isti nacin,u pocetku tiho zatim pobuna oruzana,Definitivno ugljanin poziva na pobunu,Potrebno je da Drzava Srbija prduzme hitne korake prema ovakvim Bundzijzma,koji naprave nas Srbe agresorima

 3. Radomir says:

  uvek je pocinjalo na isti nacin,u pocetku tiho zatim pobuna oruzana,Definitivno ugljanin poziva na pobunu,Potrebno je da Drzava Srbija preduzme hitne korake prema ovakvim Bundzijzma,koji naprave nas Srbe agresorima

 4. milan says:

  Jeste da se u mnogo cemu ne slazeemo Ugljanine, ali povodom ovih poziva na koje ne treba da se muslimani u Raskoj odazivaju.......slazem se!

 5. Zeljko says:

  Pa sto Vi Srbi hocete ? Sandžak ili Raska su u sastavu Srbije od 1912. kada su okupirani , hocete nesto u RS koja je genocidna tvorevina , a da ne dobijete novu " Traktorijadu"? Zao je meni Vas , mogu mislitikakav je ruzan osjecaj da moras " lizati du.e " svima a opet da te svi ti isti mrze !!??

 6. KIKI says:

  @Zeljko, ocito da govoris iz vlastitog iskustva.bosnjaci i 'rvati su napravili genocidne drzave(+ jedini ste narod na svetu,koji je imao decije logore),a mogla bi vam se ta traktorijada vratiti trostruko...samo polako,ima vremena,jer ako to ne bude tvoja generacija,ostavicete to u AMANET svojoj deci,pa biraj. Mi ne stizemo da lizemo nicija dupeta od vas'rvata i balija.Vi lizete od kad postojite nemcima,austrougarima,talijanima,slovencima,madjarima...pa u zadnjih 30 godina svima ovima koje sam nabrojao + englezi,amerikanci,arapi,crnci,ma celom svetu.Pobiste se ljubeci i lizuci tudja dupeta,a o uvlacenju u paksu i plazanju,eeeee tu ste nepobedivi,tu vam mi Srbi odajemo pocast i skidamo kapu. U istoriju vidim razumes se ko Marica u krivi k...c ,kao i tvoj prijatelj splico :) Zabole nas Srbe za vase retardirano misljenje,slobodno nastavite da kevcete po SRPSKIM portalima hahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 7. Neda says:

  Ovo je pasus iz teksta kojeg je napisao Dragan Đogović a kojeg je objavio i Intermagazin. Sve što je ovaj autor napisao pre mnogo vremena posle se ispostavilo tačnim. Nikad niko nije bio tako precizan u analizi budućeg političkog stanja kao on. Evo pasusa iz tog teksta i linka. "Evropska unija i NATO će svim političim sredstvima nastaviti sa dezintegrisanjem Srbije. Ne bi trebalo nikoga da iznenadi da uskoro može započeti destabilizacija srpske pokrajine Vojvodine s ciljem da se od nje napravi nova instant-državu na Balkanu. Posle Vojvodine sledi Sandžak i regija oko Bujanovca." http://www.intermagazin.rs/ako-opstane-vuciceva-vlast-srbija-ce-postati-flekica-na-evropskoj-geografskoj-karti/

 8. Istina says:

  Zeljko, budi spreman, za dom, uskoro dolazimo da ti se nahebemo nane za traktorijadu.

 9. Zeljko says:

  @KIKI and @ Istina : Od nase granice do vase "prestonice sunda,kica i svega najgoreg" je 113 kilometara,jos malo pa ce gospodin Pajtic izglasati neovisnu Vojvodinu i onda kada Vojvodina bude u NATO paktu onda smo jako blizu preko rijeke i granice vaseg nadam se beogradskog pasaluka! I da nesto pricate protiv Turaka,ali kada vidim Srbe,skoro svi ste crnomanjasti i niski sto li,a Slovenci,Bosnjaci i mi vecinom plavi ! I na kraju sto cete kod nas u EU,dragi vam nasi EU novci,idite u "majku" Rusiju koja nema kruha ni za sebe !

 10. PERO says:

  lepo receno al dal je i lepo izvodljivo stoga ne treba se cuditi nicemu jer jedni zataskavaju a drugi otvoreno rade protiv svih interesa i svih naroda zato ce biti ono sto ce biti a narod je bez mozga to se da utvrditi i jos uvek se utvrdjuje da nemamo ni malo pameti niko na ove prostore balkana ,,,,

 11. Dux says:

  @ Željko: Evo još jednog retardinja-vjerojatno UJKASTOG!!! Koliko vas je samo oko naših portala, čovek bi stekao utisak da ste željni znanja!! Pa dobro, da onda krenemo sa prvom lekcijom. Kažeš ujko, da je RS genocidna tvorevina??? Prava je šteta što vas nismo do kraja zgazili-ali biće vremena!! Kada bude došlo do sledećeg sranja između nas Srba i vas ujkastih bezkičmenjaka-traktore ćemo vam parkirati usred Zagreba!! I ne brini se za odcepljenje naše Vojvodine. Čujem Istra i Dalmacija idu uskoro-AMERIMA!!! Već su krenuli da vam buše Jadran, pa se samo čeka kada će ta ''vaša'' bara pocrneti da se kao pacovi i potrujete!!! A vidim i da ste se lipo usrećili od te iste EU!!! Zadnja ste rupetina za ''nabijanje''!! Gledaju vas kao na stovarište, pa kada krenu ovi tamnoputi iz daleke Afrike i Srednjeg Istoka da nailaze kao mravi, sve će ih vaši Njemci, Talijani i Franguzi staviti na isti vaš lip Jadran!! I to malo jada i bede što vas je ostalo-progutaće vas ovi iz ISIL-a!! Već ste im na tapeti za odstrel, pošto se mnogo guzite kao NATO skupina!!! Ameri vam odavno uvaljuju GMO seme da sadite po Slavoniji, i to jedete već decenijama. Kojim jezikom govorite, ni sami ne znate. Ta se debata vodi od 90tih od kada ste ''ljepu vašu'' dobili na tacni-naravno uz američku i europsku kamatu, koja je došla na naplatu!!! Kada vidim takve nakaradne, izbezumljene, bolesne Hrvate poput tebe i prijatelja ti Spliće, pomislim da bolji ne možete ni biti. Ipak su vas svi od reda k***li vekovima!!! Pa kao i svaku drolju, morali su ostaviti barem nešto na stolu za dobijenu uslugu!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *