ОПОЗИЦИЈА У БЕЛОРУСИЈИ ДОБИЛА ЗНАК – Крећу на све или ништа

ОПОЗИЦИЈА У БЕЛОРУСИЈИ ДОБИЛА ЗНАК – Крећу на све или ништа

24 октобра 2020

АМБАСАДА Сједињених Држава у Минску јавно је посаветовала Американцима који тренутно бораве у Белорусији да се опскрбе храном, водом и новцем.

Дала им је и инструкцију да избегавају демонстрације и друге „масовне догађаје“.Апел и инструкције отворено је повезала са тобожњим „народним ултиматумом“ који је 13. октобра шефу државе Александру Лукашенку поставила бивша председничка кандидаткиња Светлана Тихановска.

Као да је у ситуацији да поставља ултиматуме и прети, затражила је да поднесе оставку, „обустави насиље против учесника мирних протеста“ и „одмах ослободи политичке затворенике“.

Одредила је и рок – две недеље који истиче за три дана. И запретила да ће, у супротном, почети генерални штрајк у свим државним предузећима, а да ће опозиција блокирати саобраћај у целој земљи.

Још је позвала све чије су симпатије на страни позиције да бојкотују државе прехрамбене продавнице“.

Тихановска, која борави у Литванији и Пољској, а и у Берлину и у Бриселу од ње праве „белоруског Хуана Гуаида“, сигурно не би кренула на све или ништа да није добила миг од Вашингтона.

Дакле, у амбасади САД у Минску предобро знају шта ће њихови `обојени` наредних дана покушавати у Белорусији. Зато не чуди што су Американце, који бораве у тој земљи, опоменули да „избегавају демонстрације, да буду свесни окружења јер скупови осмишљени као мирни могу брзо прерасти у конфронтацију и насиље“.

Прецизирала је да сваки Амери треба да има хране, воде и новца „за најмање три дана“.

Посебно је указала да треба да носе лична документа, „укључујући пасош са важећом белоруском визом или печатом о безвизном уласку“.И Тихановска и Амери, заједно са Пољацима, Литванцима и осталим, имају један, али велики проблем. Зове се: Александар Лукашенко. Некадашњи председник колхоза и посланик који је израстао у озбиљног државника

Додуше: имају и Русију за проблем.

Није се случајно Лукашенко јуче захвалио руској обавештајној служби на помоћи коју пружа „партнерским службама“ Белорусије која је са Русијом у некој врсти меке конфедерације…

KOMENTARI3 коментара

 1. Komandante Če Gevara says:

  Idu na ništa ili ninašta. Kako su samo glupi, zapad hoće da osvoji istok? Pa kada je to bilo u istoriji sveta? Istok je kolevka civilizacija, nema više nazad.

 2. petrovgrad says:

  Тада ће у Минску бити температура око нуле. Онда че Лукашенко да их окупа воденим топовима. То је лепа комбинација за упалу плућа. Ко преживи причаће.

  • Marko, Republika Srpska says:

   Ogromna većina Poljska nacionalna manjina, Poljaci i Litvanci pristigli iz te dvije države. 10 ooo demonstranata u gradu od 2.5 miliona stanovnika i u zemlji od 10 miliona stanovnika. I zapad to podržava. Šta se desilo dolje u Ukrajini gdje je situacija bila gotovo identična ? Dobili su rat, zanavijek izgubili Krim, a standard života im je čak i po zapadnije mjerilima ( MMF,World Bank) niži i od trenutno okupirane južne srpske pokrajine. A po posljednjim legalnim izborima ( prije puča) decembra 2012. g. ruske stranke su pobijedile sa 55%. Osim toga na milione ih se poslje puča iselilo ( glad u najplodnijoj zemlji na svijetu) od toga najviše u "mrsku" im Rusiju. E, identičnu situaciju žele napraviti u prilično prosperitetnom Bjelorusiji. Ne dozvolite da vas lažu zapadnjački mediji ( 70% medija u Srbiji su kupili zapadni kriminalci i lakovi) kako se u Bjelorusiji loše živi. Stopa nezaposlenosti je ispod 3%,prosječne plate oko 700 eura, ali je sve troduplo jeftinije no na zapadu. Bolje se živi u Hrvatskoj i pravoslavnoj. Bjelorusiji no u Baltičkim državama gdje se pola stanovnika trajno iselilo, bolje se živi no u Poljskoj. Zapad želi da i u njoj napravi pustoš ka u Ukrajini ili kod nas. I još. nešto. Lukašenko je jedini državnik u svijetu koji je iz protesta i inata posjetio Srbiju za vrijeme varvarsko-kukavičkog bombardiranja sa 15 km visine boravišne u njoj nekoliko dana. A Usnija Vučić nasmije objaviti kako je po preporuci polukrepale eU objavio sankcije Bijeloruskoj pravoslavnoj braći.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u