ОПОЗИЦИЈА У НЕМАЧКОЈ устала против СРБИЈЕ

OPOZICIJA U NEMAČKOJ ustala protiv SRBIJE

12 oktobra 2018

Poslanici desničarske partije Alternativa za Nemačku (AfD), najveće opozicionegrupacije u Bundestagu, traže da se po hitnom postupku usvoji zakon po kome bi u ovoj zemlji bilo obavezno raspisivanje referenduma o članstvu zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji.

Stručnjaci objašnjavaju da Nemci u sve većem broju strahuju od „balknizacije“ EU i da će zato na sve načine pokušati da spreče prijem novih članova, pa samim tim i Srbije. Poslanik u Bundestagu Zigbert Derze kaže da će AfP uskoro organizovati „narodni referendum“.– Učlanjenje država Zapadnog Balkana u EU donosi promene u pravcu balkanizcije EU, što nikako ne želimo. Prethodno moramo da pitamo da li je narod saglasan. Smatramo da je Junkerov datum za prijem novih članica do 2025. godine iluzoran i kontraproduktivan. Zapadni Balkan ima velike probleme sa korupcijom i organizovanim kriminalom – podvlači Dreze.

Komentarišući ove navode, spoljnopolitički analitičar Milan Mišić podseća da kad Srbija zatvori sva pristupna poglavlja i usvoji sve evropske zakone, mora da čeka da njen ulazak u EU verifikuje svih 28 država članica.

– To što traži AfD, kao najveća rastuća opoziciona snaga u nemačkoj, još nije obavezujuće. Oni žele da ograniće broj zemalja u EU, ali to je tema o kojoj će se tek razgovarati… Procena jeste da su evrospkim vratima trenutno najbliži Srbija i Crna Gora, Ali smo i dalje daleko od ispunjenja uslova i otvaranja svih poglavlja – podvlači Mišić.

Analitičar Stevica Deđanski naglašava da je AfD stranka u usponu, koja svoj uspeh gradi na evroskepticizmu.

– Kako se sada kreću stvari u Evropi i oko Evrope, najverovatnije će biti pooštreni uslovi za ulazak u EU i pitanja da li će uopšte biti proširenja članstva. Srbija ne može da utiče na to. Ovo svakako jeste upozorenje da treba da tražimo alternativni put i budemo svesni da EU nije jedina opcija – zaključuje Deđanski.

(Inforemr)

KOMENTARI16 komentara

 1. Velika Metla says:

  " Zapadni Balkan ima velike probleme sa korupcijom i organizovanim kriminalom – podvlači Dreze." Ajdeeeeee.......,stvarno? Imaju velike probleme maamu vam jj..em nacističku jer UPRAVO te korumpirane i kriminalne strukture na vlasti VI podržavate! Ali,ne brinem ja za to,jer će vam se migranti "načestitati"milih majki do njihove,ne nikako vaše,mile volje!

  • Objasnio says:

   :-)

  • vanja says:

   Migranti ce osvetiti Balkan, koji ovi severni varvari toliko preziru.

 2. Deda Micko says:

  Nemci su slugeranjski narod koji živi pod američkom čizmom već sedamdeset godina. Njihovo bankarstvo i medijsku scenu kontrolišu Jevreji, oni se lažno predstavljaju. Nema Nemaca u današnjoj Nemačkoj, da ih ima, ginuli bi za svoju slobodu. Po tome su istovetni sa Srbima.

 3. Radosav says:

  Crnačko arapska i turska nemačka je nemačka budućnosti. Sa sve emigrantima će sanjati da su balkanizovani ali biće kasno ako već nije.

 4. DUSKO says:

  NE MOGU DA PREBOLE VOJNE PORAZE U DVA SVETSKA RATA OD SRBIJE ! I STO JE JOS OPASNIJE FASIZAM SE UVELIKO VRACA !!!

 5. Osvajac Wimbledona says:

  Samo pozurite s tim referendumom,ni mi ne zelimo u cigansku EU.

  • Za Srbiju says:

   Bravo! Baš sam slično hteo da napišem.

   • Deda Micko says:

    Evropa je leglo arapskih terorista, svakojake ciganije i africke boranije. Daleko Vam lepa kuca.

 6. test01 says:

  Pa ovo je DOBRO za Srbiju posto direktno pobija lazi ove vlasti!! Tako vise ne bi mogli da lazu narod kako je sve zbog EU dok u stvari EU NE ZELI Srbiju u EU nego zeli da je oslabi, iscrpi, podeli i posle baci kao istrosenu krpu. U skladu sa tim i podrzavaju vlast u Srbiji koja rastura drzavu!!

 7. Zoran says:

  Ne, ne, oni su ZA Srbiju jer joj ne daju u EU.

 8. PRVA LINIJA says:

  NEVEROVATNO !!! TOTALNO STE PROMASILI NASLOV TEKSTA... PA NEMA BOLJE VESTI ZA SRBIJU OD OVE...

 9. Milivoj Trbojevic says:

  vazno je da nije merkel protiv ona voli vucica

 10. MILIJASUZOVIĆ says:

  BRAVO,KO VAS JExx.

 11. petrovgrad says:

  Islamsa Republika Nemačka. To je realnost.

 12. Gale says:

  Srbija nece EU. Samo Evroazijski savez!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *