Опрез: Кисели краставчићи могу бити опасни по живот!

Oprez: Kiseli krastavčići mogu biti opasni po život!

10 januara 2018

Retko ko može da odoli zimnici, a naročito kiselim krastavčićima. Međutim, omiljeni kornišoni mogu da budu okidač za opasne bolesti.

Prema medicinskim istraživanjima uživanje u kiselim krastavčićima može da poveća krvni pritisak koji je glavni uzrok za srčani udar, piše Lepa i Srećna.

Prosečni kiseli krastavac srednje veličine sadrži čak 800 mg natrijuma. Suvišan natrijum u ishrani stvara veći pritisak na krvene sudove, jer u njih ulazi više tečnosti kako bi se natrijum razblažio.

Odrasli ne treba da unesu više od 2, 4 grama natrijuma dnevno, pa samo 3 krastavčića na dan mogu biti okidač za visoki krvni pritisak. Jedan kiseli krastavčić ne može da vas ubije, naročito u kombinaciji sa drugom hranom, ali osobe sa visokim krvnim pritiskom treba posebno da budu oprezni sa ovom namirnicom.

Visok krvni pritisak uzrok je za srčani udar, srčani zastoj, probleme sa bubrezima i vaskularnu demenciju, pa ukoliko imate problem sa povišenim pritiskom važno je da redukujete ishranu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ognjen says:

    Ovo je NE tačno.ovo je najpoželjnija namirnica boata kalijumom koji je čistač organizma. Ali ako je propremljena sa konzervansom onda je otrov.

  2. zlatko says:

    Drugim rečima, ne može mi ništa ni uranijum, ni dug pušački staž, ni redovno opijanje bar dva puta mesečno, ni zagadjena radna sredina u prljavoj Rakovici, ni preležali koksaki virus, ni dva saobraćajna udesa. Krastavčići će mi smrse konci. Ih bre, tako mali, a tako moćni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *