ОПРОШТАЈ ОД ПЕЦЕ; Нела Михаиловић: Недостајеш. Већ. И заувек!

OPROŠTAJ OD PECE; Nela Mihailović: Nedostaješ. Već. I zauvek!

1 oktobra 2018

U FOAJEU male scene „Raša Plaović“, u Narodnom pozorištu, otvorena je knjiga žalosti povodom smrti glumca Predraga Ejdusa. Kolege, prijatelji i poštovaoci Pecinog lika i dela tokom današnjeg dana upisivanjem u knjigu upućivali su poslednji pozdrav doajenu pozorišne i filmske scene.

Iskrenim porukama opisivali su tugu koja je od petka zavladala zbog odlaska glumačke legende. Mnogi su istakli da im je bila čast i privilegija što su sarađivali sa Pecom. Glumica Nela Mihailović samo je kratko napisala „Nedostaješ. Već. I zauvek!“. Zaposleni u Narodnom pozorištu, čiji je Ejdus bio član a jedno vreme i upravnik, zahvaljuju mu na svemu čemu ih je naučio o teatru, umetnosti i životu. Verna publika zahvalila mu je na nezaboravnoj ulozi Kir Janje, koju im je Peca podario, i koju je maestralno igrao skoro četvrt veka.

Pored iskrenih poruka, mnogi su ostavljali cveće pored slike, a kako je jedan Pecin prijatelj napisao čekaće njega, tamo negde, još mnogo aplauza.

Kremacija glumca biće 6. oktobra u 16 časova, na Novom groblju u Beogradu, a njegova porodica primaće saučešće od 15.30. Komemoracija je planirana za 8. oktobar, a mesto i vreme biće naknadno saopšteni.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *