ОПРОШТАЈНИ ГОВОР ДОНАЛДА ТРАМПА: Помолио се за Бајдена и обећао – Борба тек почиње!

OPROŠTAJNI GOVOR DONALDA TRAMPA: Pomolio se za Bajdena i obećao – Borba tek počinje!

20 januara 2021

ODLAZEĆI predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp obratio se danas javnosti oproštajnim govorom.

– Uhvatio sam se u koštac sa teškim bitkama i borbama i najtežim izborima, jer ste me zbog toga izabrali – kazao je Tramp tokom govora.– Kao rezultat naše hrabre diplomatije i principijelnog realizma, uspeli smo da postignemo seriju istorijskih mirovnih sporazuma na Srednjem istoku.

To predstavlja novu zoru za Srednji Istok i da vraćamo naše vojnike kući…

– Posebno sam ponosan što sam prvi predsednik u nekoliko decenija koji nije pokrenuo nijedan novi rat – dodao je Tramp.

U odlomcima koje je objavila Bela kuća, a prenosi Gardijan, odlazeći predsednik kaže da se moli za Džoa Bajdena, iako je Tramp više puta tvrdio da je Bajden pobedio na izborima zahvaljujući izbornoj krađi, mada nije izneo dokaze za to.

– Ove nedelje će početi sa radom nova administracija i mi se molimo da uspeju da se izbore da Amerika bude sigurna i prosperitetna – navodi se u saopštenju.

Predsednik se takođe osvrnuo na nasilni upad u Kapitol, ali je ponovo odbio da prihvati odgovornost za podsticanje na nerede.

– Svi Amerikanci bili su zgroženi napadom na naš Kapitol. Političko nasilje je napad na sve što kao Amerikanci negujemo. To se nikada ne može tolerisati – dodaje se u saopštenju.Na tipičan Trampov način, takođe je nagovestio svoju političku budućnost.

– Sada, dok se spremam da u sredu u podne predam vlast novoj administraciji – dodao je Tramp, navodi se u saopštenju Bele kuće, gde napominje i da borba „tek počinje“.

Međutim, ako Senat glasa za opoziv Trampa u procesu koji predstoji, postoji šansa da mu bude zabranjeno da se ponovo kandiduje.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. M says:

    Tramp je vjerovatno imao u posjedu razne kompromitirajuće materijale o svojim protivnicima,od inozemnih korupcija do pedofilija itd.,ali ih nije upotrijebio kao oružje,vjerovatno zbog straha!Što ne znači da ih neće jednog dana upotrijebiti netko drugi,jer su očito ti dokazi na tržištu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *