„ОПСАДА“ НЕМАЧКЕ: Регистровано више од 300.000 азиланата!

„OPSADA“ NEMAČKE: Registrovano više od 300.000 azilanata!

2 avgusta 2015

520942_migranti-kale-jul-2015-foto-reuters-1_f-620x330Nemačke pokrajine su u ovoj godini registrovale više od 300.000 ljudi koji traže azil u Nemačkoj, proizlazi iz telefonskog protokola konferencije pokrajinskih ministara unutrašnjih poslova u koje je dnevnik „Velt“ imao uvid. Ti podaci govore, kako se navodi, da broj podnosioca zahteva za azil raste, navodi ovaj dnevnik.

Prema podacima pokrajina, reč je o tačno 302. 415 zahteva za azil, što je više nego što govore podaci Saveznog zavoda za migracije i izbeglice, prema kojima je u sedam meseci ove godine registrovano 258 000 zahteva, navodi ovaj dnevnik.

Razlika se objašnjava time da je potrebno neko vreme dok se statistički podaci sa pokrajinskog registruju na saveznom nivou i ističe da ovi podaci ukazuju da broj zahteva za azil u Nemačkoj raste i da se prognoze Savezne službe za migracije i izbeglice moraju korigovati.

Ministar unutrašnjih poslovanajmnogoljudnije nemačke pokrajine Severne Rajne – Vestfalijie Ralf Jeger rekao je da je u toj pokrajini, u kojoj živi više od 18 miliona ljudi, do sada azil tražilo više osoba, nego što je Savezna služba za migracije i izbeglice prognozirala na nivou cele godine.

Prioritet, prema saveznoj službi, ima povratak izbeglica iz jugoistočne Evrope, pre svega sa zapadnog Balkana, u zemlje njihovog porekla, prenose mediji.

Predsednik Savezne službe za migracije i izbeglice Manfred Šmit najavio je da se sada želi u roku od četiri do šest nedelja od dolaska da organizuje povratak onih, koji nemaju pravo na azil i najavio da je služba skoncentrisana na povratak građana Albanije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *