ОПШТЕ РАСУЛО УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ: Западна војна помоћ није стигла на прве линије – открио француски „Ле Монд“!

OPŠTE RASULO UKRAJINSKE ARMIJE: Zapadna vojna pomoć nije stigla na prve linije – otkrio francuski „Le Mond“!

18 maja 2024

Uticajni francuski list „Le Mond“ je intervjuisao 5 brigada Oružanih snaga Ukrajine u Donbasu, gde se vode najžešće borbe. Svi su potvrdili da do njih nije stigla ni municija po „češkom planu” (800.000 granata), niti američki paket pomoći.

„Čitamo vesti, ali smo realni. Oslanjamo se samo na ono što zaista imamo. Nemamo manjak municije za malokalibarsko oružje, ali imamo manjak svega ostalog: dronova, anti-dronova, granata, projektila… I vidimo da zalihe nastavljaju da opadaju i postaju sve nestabilnije. One pokrivaju samo minimum“, rekao je jedan od vojnika.Odsustvo bespilotnih letelica i artiljerijske vatrene podrške dovodi do gubitaka, kažu u Oružanim snagama Ukrajine.

„Takođe gubimo mnogo opreme zbog neprijateljskih FPV (dronova); apsolutno su nam potrebni ometači. Moj bataljon je izgubio poslednji enkoder pre 2 dana.”, priča ukrajinski borac.

U blizini Bahmuta tankeri 28. brigade osećaju nestašicu granata i goriva.

„Imamo samo jedan ometač protiv dronova za ceo odred koji se sastoji od 10 tenkova T-64. Svaki par tenkova treba bar jedan ometač!“, dodaje drugi borac.

(Pravda.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. rade says:

    Ukronacisti kukaju isto kao sto su kukali islamski dzihadisti u bivsoj BiH.Namjerili se na jaceg i onda kao nemaju dovoljno naoruzanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *