ОПШТИ ХАОС НА МАЈДАНУ У КИЈЕВУ: Полиција напала демонстранте који протествују против власти (ФОТО/ВИДЕО)

OPŠTI HAOS NA MAJDANU U KIJEVU: Policija napala demonstrante koji protestvuju protiv vlasti (FOTO/VIDEO)

17 oktobra 2017

U centru Kijeva u blizini zgrade Vrhovne rade počeli su sukobi između demonstranata i policije. U neredima je povređen najmanje jedan policajac. Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine saopštilo je da se preduzimaju mere za stabilizaciju situacije.

​Nekoliko desetina demonstranata sa šatorima šetalo je Ulicom Hruševskog prema zgradi Vrhovne rade. Policajci i gardisti blokirali su im put. Između policije i demonstranata počela je tuča tokom koje su demonstranti oštetili metalne barijere, kao i okvir za detekciju metala. Osim toga, demonstranti su oduzeli nekoliko metalnih štitova od pripadnika policije

Učesnici mitinga izjavili su da su nepoznate osobe tokom sukoba prskale neki gas. Nekoliko demonstranata obratilo se za pomoć lekarima i oni su odvezeni ambulantnim kolima. Jedan demonstrant bio je bez svesti i njega su takođe odvezli lekari.

Danas se ispred Rade održava masovni protest koji su organizovale brojne ukrajinske političke snage, uključujući i partiju bivšeg predsednika Gruzije, bivšeg guvernera Odeške oblasti Mihaila Sakašvilija, Pokret novih snaga.

Demonstranti zahtevaju ukidanje poslaničkog imuniteta, stvaranje antikorupcijskog suda i izmenu izbornog zakonodavstva. Neki učesnici mitinga objavili su da nameravaju da „ostanu koliko god je potrebno, čak i noću“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *