ОПШТИ ХАОС У БЕЛОРУСИЈИ! Опсада Минска! ИМА МРТВИХ (ВИДЕО)

OPŠTI HAOS U BELORUSIJI! Opsada Minska! IMA MRTVIH (VIDEO)

11 avgusta 2020

U centru Minska se čuju eksplozije, javlja dopisnik Sputnjika. Bakljom je zapaljen autobus. Jedna osoba je poginula.

U centru beloruske prestonice se nalazi veliki broj demonstranata. Oni su nešto ranije počeli da dižu barikade. Tokom sukoba sa specijalnim snagama, jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci eksplozivnu napravu na njih, saopštio je MUP republike. Međutim, eksploziv mu je aktivirao u rukama.U pravcu ovog dela grada kreće se kolona vozila specijalnih snaga. Međutim, blokirali su ih automobili građana.

Policija koristi suzavac i svetleće granate kako bi rasterala masu. Dopisnik Sputnjika saopštava da demonstranti bacaju na specijalne snage Molotovljeve koktele.

Ranije je bilo saopšteno da je policija upotrebila silu u rasterivanju demonstracija koje su organizovane u više gradova u Belorusiji. U Vitepsku je već mirno. Policija patrolira gradom.

KOMENTARI11 komentara

 1. Zorana says:

  Eto dokle je lukasenko doveo zemlju. Nije se zapitao odakle toliko ogorcenih i nezadovoljnih ljudi. Uvek mu kriv neko izvana. Nece sa Rusima, podgreva lokalni nacionalizam lazne beloruske nacije, narod siromasan, a onda ih americke sluzbe organizuju. LUKASENKO JE KRIV ZA SVE OVO. BAS KAO I JANUKOVIC. Tako i nasi izdajnici na vlasti pricaju. Samo nikad vi niste krivi za bedu i smrt koju sejete u zemlji.

  • Slobodanka says:

   Ti marširaš kao poslušna i saradljiva Bajdenova đevojka. Baš si našla uz koga ćeš da se svrstaš. Proteste u Belorusiji je organizovao satanistički Zapad. Tvoj Bajden je upravo objavio: „Podržavam one koji pozivaju na transparentno i tačno prebrojavanje glasova i oslobađanje svih političkih zatvorenika. Takođe pozivam predsednika Lukašenka da poštuje prava mirnih demostranata i uzdrži se od daljeg nasilja." Gde su tu mirni demonstranti kad zatvaraju saobraćaj u gradovima, prave barikade koristeći kontejnere i žardinjere, a jedan "mirni" se samoubio držeći eksplozivnu napravu u svojim rukama koju nije stigao da baci na policiju.

   • Zorana says:

    NE draga. Ti si ta koja podrzava ucica, a on je bajdenov. Ja takve nikad nisam podrzavala i necu. Ustasluk i satanizam mi se gade do srzi mog bica, a vi koji topodrzavate, e pa i i razmisljajte o tome. Kada padne ustasa ucic, i vi cete svi sa njim na jedno lepo procesuiranje za saucenistvo. Oni koji su samo simpatisali njegov satanisticki rad i zatiranje Srba, ce imati veliku moralnu dilemu za razmisljanje i to do kraja zivota.

    • uddu says:

     Bravo,Zorana ! Sam naš Bog Pravoslavni je vodio tvoje prste dok su otkucali ovaj divan komentar !

    • Slobodanka says:

     Ne boli Zapad koliko će okrvavljenih glava ovih dana biti u Belorusiji, nego što u Minsku neće uspeti njihov scenario izvodjenja obojenih revolucija po drugim zemljama. Za Zapad je to katastrofa da tako propada njihova važna alatka. A zašto je za tebe to katastrofa? Ovde je reč o tome da li će se u Minsku dogoditi kijevski majdan ili 05 oktobar, na svu sreću neće. Ti veoma kvarno manipulišeš isto kao vučić i podržavaš evromajdan u Minsku pravdajući to sa Vučićem. Tema je Belorusija, a ne Srbija. A taj tvoj Vučić, tvoj je jer na njega se stalno pozivaš tojest od njega su mnoge tvoje misli veoma zavisne, on je potpuno nebitan faktor za Belorusiju i u Belorusiji. Jedino će ga uvažiti kao gosta ako nekad poseti Belorusiju.

  • Slobodanka says:

   Ti razmišljaš na nivo onog kvarnog otporaša Srdje Popovića. Isto kao i on ti si za obojene revolucije.

 2. Slobodanka says:

  Sataniste-globaliste možeš prepoznati po agresivnosti bilo da su u toku ratovi, obojene revolucije, teroristički akti, demonstracije. A i po tome što uopšte ne umeju da pričaju normalnim tonom nego vrište i to onako sa visine. Tako je od malih do velikih igrača iz tog "kluba". Kako će žena po struci filolog učiniti Belorusiju srećnijom? Ta, napraviće od Belorusije koloniju po kojoj će gazdovati EU i SAD. Koji značaj ima da Slovačka izbaci ruske diplomate i odmah zatim da to pozdravlja Pompeo? U aprilu-maju Češka se ludirala na sličan agresivan način, stigli su dotle da unapred optužuju Rusiju da će otrovati gradonačelnika Praga. A vučko je od bratske Češke očekivao povlačenje priznanja Kosova*, mislim da je svima jasno da se to nikad neće desiti. Zašto se desila katastrofalna eksplozija u Bejrutu u Libanu, da li je i to u režiji satanista-globalista? Liban jeste mala zemlja, ali gledajući sa Sredozemnog mora on takodje predstavlja kapiju Bliskog istoka zbog dužine obale od 225 km. Trgovina je bila važna delatnost u Libanu, a sada nemaju uslove ni za to. Pre uništenja luke u Bejrutu Liban je već bio ekonomski oslabljena zemlja, a sad će tek biti teško i ubrzo videćemo ko namerava da preuzme Liban.

 3. Slobodanka says:

  Izgleda da demonstracije ne daju očekivani rezultat, sem što pokazuju bes globalističko-satanističkog "kluba". Predsednička kandidatkinja Svetlana Tihanovskaja napustila je Belorusiju, a nalazi se u susednoj Litvaniji. To je na svom zvaničnom Tviter nalogu objavio litvanski ministar inostranih poslova Linas Linkevičijus. ... Litvanija? Belorusija je nekad bila u sastavu Velike kneževine Litvanije i zatim Poljsko-litvanske unije. Veoma sličan pokušaj današnjim dešavanjima napravljen je 25 marta 1918 kad je uz pomoć Nemačkog carstva proglašena marionetska Beloruska Narodna Republika i tad se odvojila od Ruske Imperije. A sada Belorusija je već nezavisna, samo je još više treba udanjiti od Rusije. Sve ovo što gledamo nema u tome ničeg novog, nego to su stari šabloni koje su izvadili iz starog ormana.

 4. milorad3 says:

  pa ovde gore je snimak demonstracija i vidi se koliko je ljudi izašlo to je mali broj a demokratija nije volja MANJINE nego VEĆINE.Medjutim sad pokušavaju i tamo i ovde da nas ubede da 500 ili 5000 demonstranata ima VEĆA prava nego 5.000.000 birača eto to je i glavni razlog ZAŠTO ne treba podržavati ovakve demonstracije jer skoro svaka krupnija tajkunska ajkula sa par milona evra može da organizuje ovakvu "demokratiju" za sopstvene interese.Da li belorusija ili srbija ili bilo koja druga država treba da se pretvori u državu plaćenih beskonačnih demonstracija sa zagušenim saobraćajem u većim gradovima i opštim haosom kad god se nekom od tajkuna ne dopada izborni rezultat?ČEMU ONDA IZBORI?

 5. Gagi says:

  Simptomaticno je sto svi znaju za KANVAS i Srdju Popovica a niko nista ne preduzima protiv te druzine. Kako je moguce da ta druzina neometano ide od drzave do drzave i pravi lom po svetu.Gde su sluzbe tih drzava da odmah hapse te aktiviste cim udju u neku drzavu, sto ih uostalom pustaju da predju granicu. Nemoguce je da sluzbe ne poseduju identitet tih krvavih placenika i da nemaju saznanja o njima.O cemu se onda tu radi? Svi ovi protesti su zapravo anarhija uvijena u "demokratski" celofan za "zastitu ljudskih prava". Ova anarhija podrazumeva da se nesto dobije bez zasluge i rada, da svi ostali u drzavi koji privredjuju MORAJU da daju i izdrzavaju neradnike koji su najglasniji i izuzetno bezobzirni u svojim prohtevima da zive lepo i lagodno. Strajkuje li seljak koji mora da skine letinu ili proizvodjac koji mora da isporuci dogovorenu kolicinu proizvoda, strajkuje li hirurg koji na programu ima operacije. Sasvim je druga stvar kada se okupi million nezadovoljnog naroda zbog nekog vaznog drzavnog promasaja,ove malobrojne neradnicke revolucionare treba brutalno satreti i unakaziti, jedino tako im se moze promeniti pokvarena nakaradna svest.Svedoci smo sta su ti ulicni revolucionari napravili od nase drzave i kakve su nam muke doneli, cilj te revolucije je prvenstveno bio licni interes i pljackanje preostalog dela "svog" naroda. Brutalnom silom sprecavati da takvi pojedinci dodju do zajednickih drzavnih resursa, to su moralni bolesnici koji kasnije postaju nekontrolisani narcisoidi i egoisti.

 6. Kulak says:

  Batko iz Minska je pokazao kako se to radi.Ako se neko buni,pošalješ policiju i pretučeš ga.Isti princip primenjuje već dugo i mafijaš Milo.Samo što mafijaša Mila u premlaćivanju naroda podržavaju nataša kandić,sonja biserko i čelnici raznih NVO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *