ОПШТИ ХАОС У РИЈАДУ: Јемен балистичком ракетом погодио главни град Саудијске Арабије (ВИДЕО)

ОПШТИ ХАОС У РИЈАДУ: Јемен балистичком ракетом погодио главни град Саудијске Арабије (ВИДЕО)

5 новембра 2017

Здружене снаге Јеменске војске и револуционарног покрета Хути извршиле су још један напад балистичком ракетом на аеродром Краљ Калид у престоници Саудијске Арабије Ријаду.

Према тврдњама јеменских снага, ракета је погодила циљ. У прилог њиховој тврдњи говоре бројни извештаји о томе да се из правца аеродрома чула снажна експлозија.

Додатни потврду пружа и овај снимак, наводно забележен данас у Ријаду:

Ипак, званични Ријад издао је саопштење у ком се тврди да је јеменска ракета оборена североисточно од града, употребом америчког противракетног система „патриот“, а своје тврдње поткрепљују овим снимком:

На итернету се појавио снимак који приказује испаљивање најмање четири ракете из „патриота“, у покушају обарања балистичке ракете:

Здружене снаге јеменског отпора све чешће дејствују балистичким ракетама по циљевима унутар Саудијске Арабије, али и циљева на самој територији Јемена, што је натерало Саудијце да неколико „патриот“ система распореде и у Јемену.

Све вештији ракеташи, како се показују јеменске снаге током овог рата, ипак успевају да пробију саудијски противракетни штит и задају велике муке агресору, кој већ две и по године води рат против јужног суседа.

(Правда)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u