ОПШТИ ХАОС У РИЈАДУ: Јемен балистичком ракетом погодио главни град Саудијске Арабије (ВИДЕО)

OPŠTI HAOS U RIJADU: Jemen balističkom raketom pogodio glavni grad Saudijske Arabije (VIDEO)

5 novembra 2017

Združene snage Jemenske vojske i revolucionarnog pokreta Huti izvršile su još jedan napad balističkom raketom na aerodrom Kralj Kalid u prestonici Saudijske Arabije Rijadu.

Prema tvrdnjama jemenskih snaga, raketa je pogodila cilj. U prilog njihovoj tvrdnji govore brojni izveštaji o tome da se iz pravca aerodroma čula snažna eksplozija.

Dodatni potvrdu pruža i ovaj snimak, navodno zabeležen danas u Rijadu:

Ipak, zvanični Rijad izdao je saopštenje u kom se tvrdi da je jemenska raketa oborena severoistočno od grada, upotrebom američkog protivraketnog sistema „patriot“, a svoje tvrdnje potkrepljuju ovim snimkom:

Na iternetu se pojavio snimak koji prikazuje ispaljivanje najmanje četiri rakete iz „patriota“, u pokušaju obaranja balističke rakete:

Združene snage jemenskog otpora sve češće dejstvuju balističkim raketama po ciljevima unutar Saudijske Arabije, ali i ciljeva na samoj teritoriji Jemena, što je nateralo Saudijce da nekoliko „patriot“ sistema rasporede i u Jemenu.

Sve veštiji raketaši, kako se pokazuju jemenske snage tokom ovog rata, ipak uspevaju da probiju saudijski protivraketni štit i zadaju velike muke agresoru, koj već dve i po godine vodi rat protiv južnog suseda.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *