ОПШТИ РУСКИ НАПАД: Руска армија „грми“ на свим правцима!

ОПШТИ РУСКИ НАПАД: Руска армија „грми“ на свим правцима!

15 јануара 2024

Руска војска напредује код места Работино, Лиман, Артјемовск и Марјинка, а јединице ОСУ (Оружане снаге Украјине) трпе велике губитке, извештавају руски војни кореспонденти.

Објављен је, од стране портала РусВесна, резиме за јутро 15. јануара на основу података са терена и разних извора.На правцу Запорожје (Ореховски сектор), снаге Ваздушно-десантних снага и Јужног војног округа нападају линију Купјанск-Работино-Новопрокоповка-Вербовој.

На правцу Купјанск-Лиман, Оружане снаге Русије настављају са нападима северно од Синковке, источно од Макејевке, у шумарству Серебрјански и код Белогоровке.

У правцу Макејевке руске трупе избацују украјинске оружане снаге са положаја у шумским појасевима.

У правцу Артјомовска, руске оружане снаге нападају у рејон Богдановке, западно од Хромова и северно од Клешчејевке.

У правцу Авдејевског, руска војска настоји да побољша тактичку ситуацију у Степову и СТ „Ивушка 2“.

„Извештава се да су руске оружане снаге напредовале источно од коксаре Авдејевка, јединице 114. бригаде (1. армијски корпус) и 15. бригаде су напредовале југоисточно од депоније Авдејевка“, пише Амерички институт за проучавање рата.

У правцу јужног Доњецка, Оружане снаге Русије напредују у области јаруга Солоненка југозападно од Новомихајловке. Саопштено је да су снаге Јужног војног округа и Источног војног округа напредовале ка југозападу и северу од Новомихајловке.

Генералштаб Оружаних снага Украјине саопштио је ујутру да су Оружане снаге Русије у протекла 24 сата извеле 94 напада код Авдејевке, Марјинке (Красногоровка и Новомихајловка), Артјемовска (Клешчејевка и Андрејевка), у Запорожју (Работино, Вербовој), и правца Купјанск-Лиман (Синковка, Макеевка и Белогоровка).

(Правда)

KOMENTARI4 коментара

  1. Kostakos says:

    Rusi napreduju, a ukrainci poslednje vreme obaraju rusima mnogo avione.

  2. Petrovgrad says:

    Šta bi sad. Do sada su pevali jednu pesmu, sad okrenuli ploču. Kad se setim laprdanja Vuka Draškoviće, Sonje Biserko, Čanka,... Ukrajinci su bili na par kolometara od Moskve. Ono trt Milojka.

  3. samo biblija bre spašava says:

    Ali kako kada danas dr.Darko fon Obradowich kaže da Rusi već godinu i po nigde ništa nisu postigli ??? Ipak je on doktor znanosti, stručnjak i stožeraš a možda je čak i virusolog ali u svakom slučaju je intelektualac, znanja punoglavac, ima stvarno veliku glavudžu a to je znak da u njoj ima svašta 😁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u