ОПШТИ РУСКИ НАПАД: Руска армија „грми“ на свим правцима!

OPŠTI RUSKI NAPAD: Ruska armija „grmi“ na svim pravcima!

15 januara 2024

Ruska vojska napreduje kod mesta Rabotino, Liman, Artjemovsk i Marjinka, a jedinice OSU (Oružane snage Ukrajine) trpe velike gubitke, izveštavaju ruski vojni korespondenti.

Objavljen je, od strane portala RusVesna, rezime za jutro 15. januara na osnovu podataka sa terena i raznih izvora.Na pravcu Zaporožje (Orehovski sektor), snage Vazdušno-desantnih snaga i Južnog vojnog okruga napadaju liniju Kupjansk-Rabotino-Novoprokopovka-Verbovoj.

Na pravcu Kupjansk-Liman, Oružane snage Rusije nastavljaju sa napadima severno od Sinkovke, istočno od Makejevke, u šumarstvu Serebrjanski i kod Belogorovke.

U pravcu Makejevke ruske trupe izbacuju ukrajinske oružane snage sa položaja u šumskim pojasevima.

U pravcu Artjomovska, ruske oružane snage napadaju u rejon Bogdanovke, zapadno od Hromova i severno od Kleščejevke.

U pravcu Avdejevskog, ruska vojska nastoji da poboljša taktičku situaciju u Stepovu i ST „Ivuška 2“.

„Izveštava se da su ruske oružane snage napredovale istočno od koksare Avdejevka, jedinice 114. brigade (1. armijski korpus) i 15. brigade su napredovale jugoistočno od deponije Avdejevka“, piše Američki institut za proučavanje rata.

U pravcu južnog Donjecka, Oružane snage Rusije napreduju u oblasti jaruga Solonenka jugozapadno od Novomihajlovke. Saopšteno je da su snage Južnog vojnog okruga i Istočnog vojnog okruga napredovale ka jugozapadu i severu od Novomihajlovke.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je ujutru da su Oružane snage Rusije u protekla 24 sata izvele 94 napada kod Avdejevke, Marjinke (Krasnogorovka i Novomihajlovka), Artjemovska (Kleščejevka i Andrejevka), u Zaporožju (Rabotino, Verbovoj), i pravca Kupjansk-Liman (Sinkovka, Makeevka i Belogorovka).

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. Kostakos says:

  Rusi napreduju, a ukrainci poslednje vreme obaraju rusima mnogo avione.

 2. Petrovgrad says:

  Šta bi sad. Do sada su pevali jednu pesmu, sad okrenuli ploču. Kad se setim laprdanja Vuka Draškoviće, Sonje Biserko, Čanka,... Ukrajinci su bili na par kolometara od Moskve. Ono trt Milojka.

 3. Kostakos says:

  Gde je moj komentar?

 4. samo biblija bre spašava says:

  Ali kako kada danas dr.Darko fon Obradowich kaže da Rusi već godinu i po nigde ništa nisu postigli ??? Ipak je on doktor znanosti, stručnjak i stožeraš a možda je čak i virusolog ali u svakom slučaju je intelektualac, znanja punoglavac, ima stvarno veliku glavudžu a to je znak da u njoj ima svašta 😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *