Optužili policiju da ih je satima tukla i terala da priznaju pljačku koju nisu počinili

Optužili policiju da ih je satima tukla i terala da priznaju pljačku koju nisu počinili

10 avgusta 2013

policija-autoLuka Kažić (21) i Aleksandar Mladenović (22) iz Kaluđerice u četvrtak oko podne u blizini pumpe „MB gas“ na Karaburmi brutalno su pretučeni kada ih je interventna jedinica zaustavila zbog sumnje da su opljačkali menjačnicu i poštu. Mladići navode da su ih policajci tukli sat vremena, a da su torturu nad njima potom nastavili inspektori beogradske policije, piše Blic.

“Sedeli smo u parku i krenuli smo kući. Interventa nam je presekla put kod pumpe i gotovo da su nas oborili sa motora. Nismo imali dokumenta, ali smo im rekli sve podatke. Iako smo im lepo objasnili ko smo, počeli su da nas udaraju. Po glavi, stomaku, nogama. Sat vremena smo ležali na betonu i tek posle toga su nas odvezli u policiju u Ulici despota Stefana“objašnjava Luka Kažić.

Kako kažu dvojica drugova, i u zgradi MUP-a se nastavilo iživljavanje. Ovoga puta to su radili inspektori policije u Bulevaru despota Stefana.

“Odveli su nas u različite prostorije i tamo su nas ispitivali. Tražili su da priznam pljačke. Tukli su me, vređali. Govorio sam da ništa nismo ukrali, ali nije vredelo. Tražili su da priznamo da smo opljačkali menjačnicu i neku poštu“ kaže Aleksandar Mladenović i dodaje:  Negde oko šest sati su prestali da me tuku i pozvali su Hitnu pomoć, jer mi je otekao stomak, a nedavno sam imao operaciju bruha. Kada sam stigao u Urgentni centar, rekli su da kažem da imam upalu slepog creva“.

Slično je prošao i Luka Kažić. Ali on je nakon brutalnog ispitivanja zadržan u stanici. “Sve me boli! Tukli su me od 13 do 18 sati. Tražili su da priznam nešto što nikada nisam uradio. U jednom trenutku sam hteo sve da priznam, želeo sam samo da prestane maltretiranje. Kada su završili ispitivanje, zatvorili li su me i tek juče oko 10 sati pustili“, navodi Kažić.

Luku Kažića i Aleksandra Mladenovića interventna brigada je zatekla dok su tipovali pljačku benzinske pumpe na Karaburmi. Imali su plastične pištolje i fantomke sa kojima su planirali pljačku – kažu u policiji uz tvrdnju da ih policajci nisu tukli. Potom su sprovedeni u zgradu beogradske policije, gde su ih saslušali inspektori Odeljenja za imovinske delikte. “Niko ih nije tukao. Interventna je na njih naletela jureći razbojnike koji su prethodno opljačkali menjačnicu. Zbog pištolja i fantomki su i privedeni. Obojica su saslušana u prisustvu advokata, priznali su da su dva dana planirali pljačku pumpe“, kažu u MUP-u.

Dvojica mladića su na saslušanju ispričala da su u poslu sa dilovanjem marihuane i da su zbog toga u sukobu sa suparničkom ekipom u Kaluđerici, kojima duguju novac.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *