Optužnica protiv četvoro kadeta i majora Vojske Srbije

Optužnica protiv četvoro kadeta i majora Vojske Srbije

1 avgusta 2014

vojska srbije 44Zamenik višeg javnog tužioca u Jagodini Miomir Vasić potvrdio je danas Tanjugu da je Više javno tužilaštvo podiglo optužni predlog protiv četvorice bivših kadeta i majora Vojske Srbije, osumnjičenih za tragediju na Pasuljanskim livadama 2012.godine, kada je poginulo dvoje a ranjeno petoro kadeta Vojske Srbije.

„Posle završene istarge koja je trajala preko dve godine, 30.jula optužni predlog je podignuta protiv bivših kadate, sada potporučnika: Milana Karišike, Nikole Grabeljevića, Mladena Milosavljevića i i Stefana Milosavljevića, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti i protiv majora Vinka Žnidaršičha, saradnika u nastavi na katedri za taktiku Vojne akademije, za krivično delo nepreduzimanja mara za obezbeđenje vojne jedinice“, rekao je Vasić.

Na Poligonu Vojske Srbije „Pasuljanske livade“ kod Ćuprije 18. juna u 09,05 sati, u toku priprema za vežbu „Diplomac 2012“, od projektila automatskog bacača granata, koga su pronašli, poginilo je dvoje kadeta četvrte godine: Milina Miletić (23) iz Gornjeg Milanovca i Filip Milojević iz Gornje Trnave kod Topola, a petoro kadeta povređeno.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Vinko? I to komandni kadar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *