Optužnica protiv Karića na “promeni“

Optužnica protiv Karića na “promeni“

26 jula 2013

Bogoljub Karić - youtubeViši sud u Beogradu saopštio je da se optužnica protiv Bogoljuba Karića, njegovog brata Sretena i ostalih osumnjičenih da su oštetili „Mobtel“ nalazi se u tužilaštvu radi promene kvalifikacije dela.

U saopštenju se navodi da optužnica treba da bude prilagođena izmenama Krivičnog zakonika, pošto se krivčno delo zloupotreba službenog položaja, za koje su Karići i ostali bili optuženi, sada se tretira kao zloupotreba položaja odgovornog lica za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je 17. septembra 2010. optužnicu protiv Bogoljuba i Sretena Karića, koji se od 2006. godine nalaze u bekstvu i za njima je raspisana crvena Interpolova poternica, pišu beogradski mediji.

Karić je pre krivičnog postupka bio vlasnik BK televizije, banke Braća Karić, Astra Simit i dr. preduzeća, a tereti se da su sa računa „Mobtela“ prebacili više od 60 miliona evra na preduzeća „BK grupa“ i privatne račune tako što su kontrolisali Upravni odbor „Mobtela“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *