ОПТУЖНИЦА против Тачија – ЗАМКА ЗА СРБИЈУ

OPTUŽNICA protiv Tačija – ZAMKA ZA SRBIJU

29 juna 2020

Ne očekujem da će Hašim Tači biti osuđen za ratne zločine na Kosovu, izjavio je David Štokinger, jedan od funkcionera Socijaldemokratske partije Austrije.

Prema njegovom mišljenju, objavljivanje predloga optužnice protiv Tačija je više „šargarepa“ za Beograd, jer zapad, pre svega SAD i EU, žele da postignu konačno rešenje kosovskog problema, sa konačnim ciljem priznanja Kosova.On smatra da Tači neće biti osuđen, imao je, kaže, dobre veze sa Zapadom, a ima i sa aktuelnim zapadnim političarima i diplomatama.

To se videlo, navodi Štokinger u izjavi dostavljenoj Tanjugu, i prilikom predstavljanja njegove knjige „Hašim Tači – Nova država, moderan državnik“ na Bečkoj diplomatskoj akademiji pre dve godine.

Podsetio je da je Tači bio tesni saveznik, delimično i u prijateljskim odnosima om sa mnogim zapadnim vojnim i diplomatskim predstavnicima, koji su OVK finansirali i opremili, jer je NATO-u služila kao jeftina kopnena snaga u ratu protiv bivše Jugoslavije.

Tači se, naglašava Štokinger, uz svoju mrežu iz vremena rata i podrške za proglašenje nezavisnosti, vinuo do vrha političke scene u Prištini, scene kojom i inače, primećuje, dominiraju bivše vođe OVK i njihove mafijaške strukture.

„Ne verujem, na osnovu svega što se do sada desilo i što Tači sve zna, da će biti osuđen“, kaže on i primećuje da bi, zapravo, ako bi Tači bio osuđen, praktično morali biti osuđeni i brojni bivši zapadni političari i vojne vođe kao što su Bil Klinton, Medlin Olbrajt, Joška Fišer, Vesli Klark…

Štokinger kaže da je za njega bilo neočekivano objavljivanje optužnice protiv Tačija i drugih, a smatra i da je broj žrtava za koje je odgovorna teroristička organizacija OVK daleko veći od onog koji se pominje u tim optužnicama.

Štokinger kaže da je saradnja NATO, EU i Tačija bila dugo godina veoma bliska i da Tači mnogo toga zna o zapadnim političarima i vojnim vođama.

KOMENTARI2 komentara

  1. Bora says:

    To se zna, da je obtužnica pusta želja pravde i istine, da se zapad igra sa Srbijom i da nema ništa od ulazka Srbije u EU, da Šiptari odugovlače i odbijaju dijalog zbog neizvesnosti glasanja ko će biti USA predsednik a zna se i da Tači i njegovi krvavi političari prave haos na KIM. Doći će pravda kada se Srbi ujedine, a neprijatelji nas teraju na ujedinjenje, samo tako možemo savladati nepravdu i laži...

  2. Mlj1228 says:

    To je na žalost prava istina!!! Tačiju nikada neće biti suđeno, samo zato što zna pravu istinu zapadnjačkih lidera, koji su ga obučavali kako da uništi Srbe i Srbiju. Radio je za francusku obaveštajnu službu (DST), danas (DGSI), što su naravno skrivali u Rambujeu, ali i na svim ondašnjim pregovorima! Svi su znali, i znaju, za njegove zločine, pa stim, ovo je samo medijsko podkopavanje kpodjebavanje) Srbije, da podpiše nezavisnost Kosmeta! Kad bi njega osudili,da ima pravde, onda bi morali i Haradinaja, ali bi se i mnogi zapadnjaci našli na crnoj listi, kao na primer Kušner!Zato Srbijo... Pamet u glavu!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *