Optužujem…

Optužujem…

19 marta 2013

Mila-AleckovicPiše: Mila Alečković Nikolić

Drevna ruska poslovica kaže: stid je osećaj koji će spasti čovečanstvo, a Francuzi imaju izreku koja kaže: „Ne postoje diktatori, niti postoje diktature, postoje samo robovi“.

Biti rob to ne znači biti okovan lancima ili uklješten teškim kamenjem, nego to znači imati svest koja pristaje na ropstvo, miri se s njim, identifikuje se s njim, ili ga se prosto plaši i – ne vidi ga.

Ali, osnovno ljudsko pravo jeste pravo na bunt u nasilju i nepravdi. Politika nije statistička računica ugojenih „deputata“ koji su se od naroda otuđili u konformističkom i korumpiranom parlamentu, u koji se ulazi na crvenom tepihu, politika nije dogovor oligarha i plutopkrata, politika je od antike bila, jeste i ostaje – veliko more ljudske slobode čiji talasi uvek iznova mogu da uzdrmaju slepe i podmukle pirate.

Zato, kao nekada Viktor Igo koji je govorio: „ubijaju jedan narod“, ili Emil Zola, i ja danas optužujem:

Optužujem banke u Srbiji za beskrupuloznu pljačku sve bednijih prezaduženih građana i u siromaštvu razorenih porodica koje grcaju u otplaćivanju nametnutih dugova i trpe samovolju i zatezne kamate, na godišnjem nivou, skoro deset puta veće nego u Evropi, dok ove banke kapital iznose van Srbije!

Optužujem javna preduzeća u Srbiji među kojima prednjači vlasti uvek udvorički, tzv.“Infostan“, za beskrupuloznu pljačku nedopustivim kamatama na kamate (kao da je reč o banci!, što ne postoji nigde u Evropi) , naroda i građana Srbije!

Optužujem sve pljačkaše koji kroz svaki obični srpski račun, odnosno za svaku transakciju prometa i plaćanja bilo kog smrtnikovog računa uzimaju po dva evra (za koje siromašni mogu da kupe dve litre mleka) , što takođe ne postoji nigde u Evropi!

Optužujem „Parking servis“, koji nije nikakav servis, jer ne nudi nikakve usluge građanima, nego samo naplate i kazne, za beskrupuloznu pljačku stanovnika svih gradova Srbije!

Optužujem one koji su uništili železnice i saobraćaj Srbije svojim krađama i doveli dotle da Srbija u 21. veku nema ni puteve, ni vozove, ni autobuse, a da ovi poslednji budu prljavi, pocepani, smrdljivi, truli i da liče na gasne komore!

Optužujem one koji se bave energetikom da podmuklo sabotiraju ruski „južni tok“ i nemilosrdno odlučuju o povećanjima cene struje u Srbiji u kojoj je struja mogla da bude najjevtinija u Evropi!

Optužujem sve one koji su čistom politikom monopola iz partijskih interesa doveli Srbiju dotle da je hrana u njoj tri puta skuplja nego u drugim evropskim zemljama, uz plate koje su i do deset puta manje!

Optužujem sve lažne „levičare“ koji odbijaju penzionu pomoć invalidima i sve socijalne službe koje gledaju samo kako da se dočepaju stanova i kuća starih iznemoglih i preminulih lica!

Optužujem sva tzv. javna glasila, a posebno tzv. javni servis koji se danas sveo na „tajni servis“, da ne zastupaju nikakav opšti interes niti predstavljaju ikakvu Javnost u Srbiji! Dokle god oni budu imali spiskove zabranjenih javnih ličnosti za njihove klonirane političke emisije, narod ne treba da plaća ove televizije!

Optužujem sve one koji su nekažnjeno dopustili sađenje otrova po poljima Srbije sa tablama firme Monsanto, u vidu genetski modifikovanog semena u Francuskoj zabranjenog i kažnjivog strogim dugogodišnjim zatvorom, za genocid sa predumišljajem nad svim građanima ove zemlje!

Optužujem one koji nisu hteli da uhapse nijednog dokazanog lopova (u oko 20 „nerazjašnjenih“ finansijskih afera samo od 2000. godine) koji je džepario srpski narod u proteklih, najmanje trinaest godina, i koji takve lopove postavljaju na mesta rektora ili svojih savetnika!

Optužujem sve one koji za trinaest godina nominalne demokratije nisu hteli da obuzdaju guranje pohlepnih i neukih kreatura u tzv. državnu diplomatiju i njihovo sramno „razgaćivanje“ po svetskim metropolama na račun propalog srpskog budžeta!

Optužujem sve korumpirane sudije koje u radnim sporovima nisu presudile u korist sa posla izbačenih radnika zato što ih je neki državni tajkun pozvao telefonom i ponudio im izmet zlatnog teleta!

Optužujem sve one koji su krivi za Nato okupaciju srpske teritorije i koji su dozvolili da Nato trupe na mala vrata, sa svojim „južnim napuljskim krilom“, prodru u Srbiju!

Optužujem one koji su ostavili ili se spremaju da ostave Srbe na Kosovu i Metohiji, u okupaciji, nemaštini, bedi, zagađenju i prljavštini u kojoj žive, jer im ovi više nisu bitno biračko telo!

Najzad, optužujem politički i ekonomski sistem koji je omogućio da samo 3 posto nezaslužnih ljudi u Srbiji živi odlično, dok se ogromna „nema većina“ naroda i zaslužih naučnika i intelektualaca muči u gladi i dugovima!

Pozivam srpski narod i sve građane Srbije da se dignu na bunu protiv pljačke, korupcije, siromaštva, protiv napuštanja Srba na Kosovu i Metohiji, i protiv vremena u kome opet, po ko zna koji put u istoriji, dobro žive jedino bankarske gazde i partijske ulizice!

Pozivam srpski narod i sve građane Srbije da dostojanstveno ustanu protiv unakaženog srpskog školstva koje se svelo na skupu finansijsku prostituciju i koje više ne omogućava ono što je Žan Žak Ruso zvao nužnim uslovom bez koga nema nikakve demokratije – obaveznim i besplatnim, ili barem jevtinim obrazovanjem za sve!

Pozivam srpski narod i sve građane Srbije da se 6. aprila sa velikom arhetipskom snagom otpora nacističkom bombarderu, dignu protiv bede u Srbiji i kažu: Ovako dalje više ne može!

Pozivam ih da na sledećim izborima ne glasaju više ni za koga ko je dvadeset godina unazad bio u bilo kakvoj strukturi vlasti, već samo za potpuno nove i neisprljane ljude koji još nisu imali priliku da pomognu svojoj zemlji!

Pozivam srspki narod i građane Srbije, da sada, kada gora zeleni, budu spremni na snažno, iskreno i hrabro „srpsko proleće“, odnosno na novu veliku narodnu bunu!

Izađimo svi prvo 30. marta, a onda 6. aprila i pokažimo, kao i naši preci, da se Srbija, ni lažima, ni prevarama, ni batinama, niti krađama, ni ove 2013. godine lata gospodnjeg,
umiriti ne može!

(Vidovdan.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *