Ораси и авокадо за сјајнију косу

Orasi i avokado za sjajniju kosu

27 juna 2017

ČESTO pranje i farbanje može da ošteti našu kosu, a kako bismo je sačuvali i održali zdravom koristimo razne kozmetičke preparate. Pored ovih proizvoda, kosi možemo pomoći i ukoliko u ishranu dodamo namirnice bogate hranljivim materijama.

Za brži rast kose i obnavljanje njenih oštećenih delova pomaže hrana bogata vitaminima, mineralima i vlaknima, a upravo ove tri namirnice sadrže sve što je potrebno i doprinose njenom oporavku:

ORASI

Orasi sadrže visok nivo biotina i vitamina E, koji mogu sprečiti oštećenje ćelija i omogućavaju prirodnu zaštitu kose. Orasi su bogati eteričnim uljima, a takođe sadrže i bakar koji kao prirodni mineral ima pozitivne efekte na boju kose.

AVOKADO

Ovo tropsko voće poznato je po velikom nivou omega ulja koje naše telo prirodno ne proizvodi. Omega ulja pomažu da kosa ojača i brže raste i daju joj sjaja. Dodavanjem avokada u ishranu pomažete i svojoj koži da izgleda mlađe, zategnutije i svežije.

JAJA

Prirodna struktura kose se sastoji od kompleksnih proteina poznatih kao keratin, a upravo se u jajima nalazi supstanaca koja je veoma slična keratinu. Pored toga, jaja sadrže gvožđe i vitamin D koji podstiču rast kose, kao i zdrave masti koje su zadužene za njen sjaj.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *