ОРБАН БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ

ORBAN BEZ DLAKE NA JEZIKU

24 februara 2024

Rusija i dalje ima vojnu superiornost nad Ukrajinom koja će i ostati na njenoj strani, međutim, ne postoji vojno rešenje sukoba i on mora da se reši pregovorima, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

„Jednostavna računica pokazuje da je Rusija vojno superiornija i da Ukrajina to neće biti, ako se Zapad ne umeša. Međutim, NATO ne želi rat i neće ući u rat. Neophodno je tražiti prekid vatre, jer je nemoguće u vojnom planu Rusiju baciti na kolena“, rekao je mađarski premijer za radio „Košut“.On je istakao da ne postoji vojno rešenje sukoba u Ukrajini i da on mora da se reši pregovorima i podsetio da se Mađarska zalaže za brz prekid vatre i početak pregovora o Ukrajini.

Orban je dodao da vodeće zapadne sile, uključujući Francusku i Nemačku, imaju drugačije mišljenje, i računaju na vojno rešenje.

Mađarski predsednik je pretpostavio da u slučaju da bivši američki predsednik Donald Tramp pobedi na novembarskim izborima, onda bi njegov povratak u Belu kuću mogao da znači da će se sukob rešiti.

Mađarska vlada je ranije više puta isticala da u pregovorima treba da učestvuju ne samo Ukrajina i Rusija, već i Sjedinjene Američke Države, koje Kijevu pružaju osnovnu vojnu i finansijsku podršku.

(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *