ОРБАН ДОНЕО ОДЛУКУ: Задаје тажек ударац НВО и НОВОМ СВЕТСКОМ ПОРЕТКУ

ORBAN DONEO ODLUKU: Zadaje tažek udarac NVO i NOVOM SVETSKOM PORETKU

19 maja 2020

Amandmani na zakon o evidenciji rođenja, smrti i venčanja, koji su podržali poslanici vladajuće partije premijera Viktora Orbana, ne dozvoljavaju transrodnim ili transeksualnim osobama da legalno promene pol u skladu sa svojim rodnim identitetom.Po rođenju deteta u matičnu knjigu rođenih unosi se „pol na rođenju“, a ne samo „pol“ kako je bilo do sada, prenosi agencija.

„Pol na rođenju“ se definiše kao „biološki pol koji determinišu primarne polne karakteristike i hromozomi“.

Prema tom pravnom aktu, jednom, kad se u matičnu evidenciju unese pol deteta, više se ne može menjati. Zakon se našao pod lavinom kritika nevladinih grupa za zaštitu ljudskih prava, koje zahtevaju od mađarskog predsednika da odbije da potpiše i verifikuje zakon i traže da ga vrati Ustavnom sudu na razmatranje.

KOMENTARI3 komentara

  1. Evandjelist says:

    Ma nema tu brale, ako si rođen kao muškarac možeš samo da se pederišeš ali nema promene pola, za to će malo da se obrišeš, ali ako i to radiš doći ćeš na časni sud pred Boga i ne znam šta ćeš gore od toga? Zato slušaj Orbana sine, pamet u glavu i dupe uza zid. Kakav si takav si nisi mogo ni bolje ni gore da se rodiš, svakom polu nešto ne valja, niko i nije savršen, jedino sa pravilnim vaspitanjem mogu te lude lutke lgbt-a da se dovedu u red, filmovi, muzika, mediji, sve radi protiv normalnog ponašanja i vrednosti života, e posle kada nam puste malo koronu nema ko da nas zaštiti, pa naravno Bog gleda odozgo i misli se; "Pocrkajte šljamu nijedan." Psalmista govori;"Božije veđe ispituju sinove ljudske i gledaju ima li koga da traži Boga, svi su skrenuli, svi su zašli sa puteva svojih." Zato i nismo zaslužili da uživamo u pravim vrednostima, jer to više niko i ne gleda niti ih traži. Ima malo onih koji su se oprali kroz delo spasenja u Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu, jedino su oni prešli iz smrti u život. Orbanu svaka čast, on je svetli primer u srcu evropske unije, znajte da će svako od nas da dobije po delima svojim, jer dela naša idu za nama, a pogibao zlih ne drema, tako je to pred Bogom.

  2. Egzekucija says:

    Ako si rođen kao bivo, onda ostaješ bivo, i ako si džukela ostaješ takav, da li neko razmišlja o pravima naših ljubimaca i domaćih životinja, treba i to ispitati, šta je tu čovek bolji od životinja? To je bre sve besno, sve to treba uza zid i pržiti plamenobacačem dok im se salo ne istopi, kakva prava, kakvi polovi? To su sve lezilebovići, a ko ne radi ne treba ni da jede, pa da vidimo kakva to prava ostvaruju, pogotovo kriminalci, poput našeg Čedomira lgbt-a.

  3. Rista says:

    Sve se slažnjem ali nije dosta. Džukela je malo širi pojam i ne mora da nastane nasledstvom. Neko je rođen kao slatko kuče a kasnije se razvije u džukelu. Mislim, taka mu priroda. Nije se operiso nego jednostavno postao džukela i hoće da cepa Srbiju. Nije veštačka džukela nego prava pravcata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *