ОРБАН: ЕУ је пукла по шаву, улазимо у ново доба

ORBAN: EU je pukla po šavu, ulazimo u novo doba

7 decembra 2021

Tkanina Evropske unije razdvojila se po šavu zbog migrantske krize i biće potrebni nadljudski napori za obnavljanje evropske saradnje u post-Merkel eri, tvrdi mađarski premijer Viktor Orban.

Mađarski predsednik vlade Viktor Orban objavio je na službenoj stranici kancelarije premijera tekst o nemačkoj kancelarki na odlasku Angeli Merkel.„Angela Merkel 8. decembra prestaje da bude nemačka kancelarka. Deo života žitelja srednje Evrope otići će s njom“, stoji u uvodu u Orbanov tekst koji nosi nadnaslov „Samizdat br. 14“.

Mađarski premijer piše kako su Merkelova i on godinama trpeli jer su bili u opoziciji, pa je prvo ona postala kancelarka, a onda se i njegova partija vratila na vlast, te su zajedno upravljali finansijskom krizom 2010. i „bili partneri u borbi da Evropsku uniju održimo na okupu“.

„Lojalni i disciplinovani Nemci te buntovni i nesmotreni Mađari zajedno su se borili za isti cilj, Evropu u kojoj će se sve nacije osećati kao kod kuće“, napisao je Orban.

Mađarski premijer navodi da je „usledila ruptura, ili bolje rečeno fraktura, otvorena fraktura 2015. godine, invazija migranata“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Gagi says:

    Apsolutno je u pravu. Evropa je sama izvrsila hari-kiri dovlacenjem tudjeg naroda iz celog sveta. Ista ta Evropa je dozivela strasne zrtve i skoro sebe unistila da bi se stocarska i kaubojska Amerika uzdigla u vodecu industriju i ekonomiju sveta. Malo je to bilo, trebalo je totalno unistiti stari kontinent da bi se izbegla svaka mogucnost buduce konkurencije. Danas smo svedoci da se odigrava dehristinizacija Evrope i ono malo sacuvanih pozitivnih zivotnih vrednosti brutalno unistavaju. Nova izmisljena zivotna retorika od nepoznate Briselske administracije i dalje ide ka unistavanju zdrave logike i normalnog rasudjivanja. Okupacija Evrope od strane Amerike je danas jos brutalnija nego posle II sv. rata, danas je to mentalna okupacija. U tome im pomazu "gradjani sveta" koji zastupaju neke nove vrednosti koje su skuvane u americkim kuhinjama. Iz tih prljavih kuhinja stizu svakakvi otrovi koji stalno truju narod u Evropi, ne bi li jedino oni ostali vodje i vlasnici zivota na zemljinoj kugli. Narodi Evrope bi trebalo da dignu glas i vide ko ih to vodi i gde ih vodi, najveca podvala je rusenje nacionalnih uredjenja u drzavama. Cim to ostvare, odmah nastaje ludilo u organizovanom zivotnom sistemu, prioriteti se daju kurtama i murtama da rade svasta i sta im padne na pamet, mogu da devastiraju drzavu do beskraja u zavisnosti od apanaze.

  2. Milutin says:

    EU je eksperiment globalista kako da se putem birokrata (iz Brisel) unište i države i državotvornost naroda. Migranti su samo tu da razvodnje narode Evrope. Istovremeno udaraju na temelje svakog naroda. Na porodicu. Brisanjem polova kao temelja porodice i uvođenjem rodova, gde i reproduktivno nefunkcionalne zajednice ljudi dobija svoje mesto u novoj polnoj preraspodeli. Danas još uvek mogu bogati (i) ili moćni da veštački u istopolnim zajednicama dođu do poroda. Koliko sutra već SZO će biti ta koja će davati dozvole svakom pojedincu dali će moći imati decu ili ne. Do tada će već putem birokrata u SZO preuzeti i sve ingerencije UN, koja će otići u istoriju. Jer UN su saziv država koje treba da nestanu. A SZO je već davno privatizovana od strane bolesnih umova.

  3. Crbija cveta says:

    Pa nema tu, cepa se, Evropa je pukla - živela Evropa. R.I.P.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *