ОРБАН ИЗНЕНАДИО БРИСЕЛ И ЦЕО ЗАПАД! Мађарска блокирала Хрватску

ORBAN IZNENADIO BRISEL I CEO ZAPAD! Mađarska blokirala Hrvatsku

10 septembra 2017

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je „neugodno iznenađena stavom Mađarske“ koja je blokirala ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku saradnju (OECD) i da će tražiti da to pitanje „malo dublje raspravi“ sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Ona je to izjavila u intervjuu u emisiji „Tačka na sedmicu“ televizije N1, koja će biti emitovana sutra ujutru od 9 sati. Predsednica Hrvatske u intervjuu je komentarisala i odnose sa susednim državama.

– Ne mislim da bi ova arbitraža (o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije) trebalo da određuje slovenački stav prema nama u odnosu na druga pitanja, od OECD do Šengena. Odnosi Hrvatske i Slovenije su u globalu puno pozitivniji nego samo ovo pitanje o kojima se neprestano govori – rekla je ona.

Navela je da „više od milion Slovenaca posećuje hrvatsku obalu i rado su viđeni gosti“ i da je „isto sa Mađariima““. Hrvatska predsednica osvrnula se i na mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u OECD.

– ‘Neugodno sam iznenađena stavom Mađarske i o tome ću razgovarati s premijerom Orbanom i predsednikom (Janošem) Aderom. Staviću to pitanje na sto da malo dublje to raspravimo. Postoje otvoreni problemi koji nisu lako rešivi, kao INA MOL. Mislim da postoji način da kao zrele demokratske države pristupimo rešavanju svega toga – rekla je Grabar Kitarović.

N1 podseća da je mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova u petak saopštilo da Mađarska neće podržati hrvatski zahtev za članstvo u OECD zbog odnosa Zagreba prema MOL i njenom šefu Žoltu Hernadiju.

KOMENTARI6 komentara

 1. Miodrag says:

  A kako bi to bilo da nemate nikakvih medjusobnih, međudržavnih problema?Život bi vam bio monoton,a i kako biste u tom slučaju,obmanjivali i magarcili svoju sirotinju od naroda,koju dusmanski i sistematski pljačkate?Samo se vi i dalje segacite,dok ljudima ne prekipi.Nikada se trenutak za to ne zna.Obično naglo dodje.

 2. Cetinja says:

  Malo dublje mo\e ali OECD jok

 3. goran says:

  Orban udario rampu da bi Kolinda došla na pregovore, zaljubljen do ušiju.

  • Kosovac says:

   Sada je vojvoda Šešelj ljubomoran, ali šta da se radi, to je politika.

 4. triglav says:

  sve države ove planete se moraju do kraja i potpuno raspasti i svi njihovi predstavnici neka propadnu, da će čovečanstvo konačno naći svoj mir

 5. Za Srbiju says:

  " .... zrele demokratske države ...." Koji vic!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *