ОРБАН КАО НИКАДА ДОСАД: „Сорош је најкорумпиранији човек и…“

ORBAN KAO NIKADA DOSAD: „Soroš je najkorumpiraniji čovek i…“

21 novembra 2020

Džordž Soroš, “najkorumpiraniji čovek u savremenoj međunarodnoj politici”, predstavlja pretnju po Mađarsku i Poljsku, ocenio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

U intervjuu za nacionalnu radio stanicu “Košut”, on je rekao da je Soroš, američki finansijer mađarskog porekla, “na platnom spisku imao mnoge političare” i da je “sila korupcije iza birokrata u Briselu koje ucenjuju i prete Mađarskoj”.Mađarski premijer je rekao da Soroš preti Mađarskoj i Poljskoj, iako Evropska unija rasprave uobičajeno rešava putem pregovora, prenosi MTI.

On je rekao da beskrupulozne laži o Mađarskoj nisu neuobičajene, ali da su sada dostigle kritičnu tačku.

Jedino prihvatljivo rešenje za trenutni problem u vezi s budžetom EU i fondovima za oporavak bilo bi ono utemeljeno na pravu a ne politici, istakao je mađarski premijer.

Oni, uz Sorošev doprinos, žele da formiraju institucije koje bi Mađarsku mogle da primoraju da otvori granicu na jugu i prihvati migrante, rekao je Orban i istakao da Budimpešta odbacuje takve zahteve.

Premijer je rekao da je 12 miliona doza vakcina protiv korona virusa koje je zemlja nabavila biti dovoljno da zaustavi epidemiju. Vakcinacija će najverovatnije biti sprovedena krajem proleća, ali tačan datum još uvek nije poznat, rekao je on i napomenuo da je ovo pitanje zdravlja a ne politike.

Ako su neke zemlje dalje odmakle u razvoju vakcine, logično je da će Mađarska naručiti vakcine i od njih, rekao je premijer misleći na pregovore sa Kinom i Rusijom koji su u toku.

Komentarišući Sorošev poziv na sprovođenje istrage povodom isporuke uzoraka ruske vakcine u Mađarsku, Orban je rekao da nije na njemu da odlučuje koje su vakcine dobre a koje ne.To će biti zadatak laboratorija i građana Mađarske, koji će moći da biraju između nekoliko vakcina, istakao je premijer.

On je rekao da pozitivni podaci u poslednjih nekoliko dana ne predstavljaju dokaz da epidemija jenjava i da su lekari upozorili da bi broj novozaraženih mogao dodatno da se smanji a onda da ponovo počne da raste.

Premijer je rekao da je broj hospitalizovanih pacijenata visok, ali da još uvek nisu popunjeni svi bolnički kapaciteti, i negirao optužbe da se vlada nije dobro pripremila za drugi talas epidemije.

(Tanjug)

KOMENTARI5 komentara

 1. test01 says:

  Bravo g. Orban. Soros je "glasnogovornik" duboke drzave i opasnost po citav svet a ne samo za neke zemlje EU. On je opasnost i za USA, nikako ne mogu da shvatim da je on javno izjavio da je g. Trump opasnost za svet i da ce biti uklonjen 2020 (jos davno je otkrio sta planiraju pa vi sada povezite koronu sa svim sto se dogadja). Ovo je terorizam protiv covecanstva a znamo ko je na celu svega i niko ne reaguje???

  • persida says:

   Ne znaju ljudi ko je na celu Vlade u senci. A ako im kazes, popljuvace te.

   • Duca says:

    Pametnice, kaži nam da te popljujemo. Obuci kratku sknjicu i reci Putin.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Orban je divan čovek, ali šta bi bilo kada bi svi bili divni i pošteni? Carstvo Božije bi već bilo sa nama, ovako, zatp što ima pokvarenih čekamo da sila pravde Božije pošalje srp da razdvoji žito od kukolja, ovce od jaraca, pravedne od nepravednih i pokaže se Slava Božija koja leči srce.

 3. da da says:

  Taj soroš je matora mrcina,ni kreme ne pomažu,faca mu visi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *