ОРБАН КАО НИКАДА ДОСАД: „Сорош је најкорумпиранији човек и…“

ОРБАН КАО НИКАДА ДОСАД: „Сорош је најкорумпиранији човек и…“

21 новембра 2020

Џорџ Сорош, “најкорумпиранији човек у савременој међународној политици”, представља претњу по Мађарску и Пољску, оценио је данас мађарски премијер Виктор Орбан.

У интервјуу за националну радио станицу “Kошут”, он је рекао да је Сорош, амерички финансијер мађарског порекла, “на платном списку имао многе политичаре” и да је “сила корупције иза бирократа у Бриселу које уцењују и прете Мађарској”.Мађарски премијер је рекао да Сорош прети Мађарској и Пољској, иако Европска унија расправе уобичајено решава путем преговора, преноси МТИ.

Он је рекао да бескрупулозне лажи о Мађарској нису неуобичајене, али да су сада достигле критичну тачку.

Једино прихватљиво решење за тренутни проблем у вези с буџетом ЕУ и фондовима за опоравак било би оно утемељено на праву а не политици, истакао је мађарски премијер.

Они, уз Сорошев допринос, желе да формирају институције које би Мађарску могле да приморају да отвори границу на југу и прихвати мигранте, рекао је Орбан и истакао да Будимпешта одбацује такве захтеве.

Премијер је рекао да је 12 милиона доза вакцина против корона вируса које је земља набавила бити довољно да заустави епидемију. Вакцинација ће највероватније бити спроведена крајем пролећа, али тачан датум још увек није познат, рекао је он и напоменуо да је ово питање здравља а не политике.

Ако су неке земље даље одмакле у развоју вакцине, логично је да ће Мађарска наручити вакцине и од њих, рекао је премијер мислећи на преговоре са Kином и Русијом који су у току.

Kоментаришући Сорошев позив на спровођење истраге поводом испоруке узорака руске вакцине у Мађарску, Орбан је рекао да није на њему да одлучује које су вакцине добре а које не.То ће бити задатак лабораторија и грађана Мађарске, који ће моћи да бирају између неколико вакцина, истакао је премијер.

Он је рекао да позитивни подаци у последњих неколико дана не представљају доказ да епидемија јењава и да су лекари упозорили да би број новозаражених могао додатно да се смањи а онда да поново почне да расте.

Премијер је рекао да је број хоспитализованих пацијената висок, али да још увек нису попуњени сви болнички капацитети, и негирао оптужбе да се влада није добро припремила за други талас епидемије.

(Тањуг)

KOMENTARI5 коментара

 1. test01 says:

  Bravo g. Orban. Soros je "glasnogovornik" duboke drzave i opasnost po citav svet a ne samo za neke zemlje EU. On je opasnost i za USA, nikako ne mogu da shvatim da je on javno izjavio da je g. Trump opasnost za svet i da ce biti uklonjen 2020 (jos davno je otkrio sta planiraju pa vi sada povezite koronu sa svim sto se dogadja). Ovo je terorizam protiv covecanstva a znamo ko je na celu svega i niko ne reaguje???

  • persida says:

   Ne znaju ljudi ko je na celu Vlade u senci. A ako im kazes, popljuvace te.

   • Duca says:

    Pametnice, kaži nam da te popljujemo. Obuci kratku sknjicu i reci Putin.

 2. Gospodi Pomiluj says:

  Orban je divan čovek, ali šta bi bilo kada bi svi bili divni i pošteni? Carstvo Božije bi već bilo sa nama, ovako, zatp što ima pokvarenih čekamo da sila pravde Božije pošalje srp da razdvoji žito od kukolja, ovce od jaraca, pravedne od nepravednih i pokaže se Slava Božija koja leči srce.

 3. da da says:

  Taj soroš je matora mrcina,ni kreme ne pomažu,faca mu visi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u