ОРБАН НА СТРАНИ СРБИЈЕ: Објавио план у седам тачака који ће уздрмати Европску унију! ХРВАТИ БЕСНИ

ORBAN NA STRANI SRBIJE: Objavio plan u sedam tačaka koji će uzdrmati Evropsku uniju! HRVATI BESNI

1 jula 2021

VLADA mađarskog premijera Viktora Orbana objavila je tekst u vidu oglasa pod nazivom „O budućnosti Evropske unije“ u kojem se nalazi sedam predloga iza kojih stoji Mađarska.

Iz Budimpešte ponovo stižu oštre optužbe na račun Evropske unije i odlučno protivljenje stvaranju “evropskog carstva”.

Uz to, zahteva se i da Srbija postane član Evropske unije, preneo je zagrebački “Večernji list”, koji je objavio svih sedam mađarskih predloga.

Predlozi Mađarske o budućnosti EU

 • U Briselu grade takvu superdržavu za koju niko nije dao ovlašćenje. Mi kažemo „ne“ evropskom carstvu.
 • Integracija je sredstvo, a ne sama sebi svrha. Iz Temeljnih ugovora EU treba obrisati postavljanje cilja „sve tešnje povezane unije između naroda Evrope“.
 • Odluke neka donose izabrani lideri, a ne međunarodne nevladine organizacije! Kažemo „ne“ uplivu sa strane u vladavinu prava.
 • Snagu evropske integracije daju zajednički ekonomski uspesi. Ako zajedno ne možemo da budemo uspešniji nego pojedinačno, onda je to kraj Evropske unije.
 • Sledeća decenija biće razdoblje opasnih izazova – ugrožavaju nas masovne migracije i pandemije. Moramo zaštititi ljude u Evropi.
 • Moramo da vratimo evropsku demokratiju. Evropski parlament se pokazao kao slepa ulica – zastupa isključivo sopstvene ideološke i institucionalne interese. Potrebno je povećati uloge nacionalnih parlamenata.
 • Srbiju treba primiti u članstvo Evropske unije.

KOMENTARI5 komentara

 1. Mate says:

  Kakav bijes u Hrvatskoj, nitko o tome ni ne zna ništa. Ja da sam Srbin, meni bi Orban bio najveći neprijatelj, jer me želi uvesti u EU.

  • Poli says:

   Ti i jesi Srbin, samo ne želiš da priznaš...

 2. Milutin says:

  Orban opominje evropske narode i poziva ih na drugu buržoaske revoluciju. Prva, predvođena Francuskom, je propala. Jer vrhovna vlast je opet kod veleposednika. Ali ne veleposednika zemlje, kao pre prve buržoaske revolucije, već veleposednika svetskog kapitala. Poništena su sva građanska prava. Posebno glasačko pravo. Jer čemu pravo izbora kad je stvarna vlast u rukama nekog otuđenog centra moći kojim upravljaju veleposednici svetskog kapitala.

 3. milorad5 says:

  hehe ovo je samo početak ,orban govori ino što MNOGI u EU misle.Realno vladavinu nad EU su preuzele neformalne i potpuno netransparentne grupe,koje niko nije birao,koje rade šta hoće i vladaju dekretima.To se zove DIKTATURA a uskoro će oi da saznamo KO stoji iza toga,koja je to polutajna snaga koja je tu konstrukciju stvorila.Kojim pravom recimo,joe biden ZABRANJUJE prodaju avionskih karta za belorusiju američkim aviokompanijama,taj potez i DEKRET američke "vlae " je JASAN i poptuno transparentan simptom DIKTATURE.Ima toga još mnogo ali je je najvažnije da multinacionalne fantomske korporacije uskoro neće moći da vladaju kako su dosada vladale a to što oni misle da asu nedodirljivi i da im niko ništa nemože proizilazi samo iz vladavine prava koje su upravo te koroporacije potpuno urušile.Kad počnu rasturanja kartela i NACINALIZACIJE onda će shvatiti koliko su nedodirljivi.Za sada još to nije moguće ali ako se samo jedna domina u toj arhitekturi TAJNE vladavine kroz ekonomske i polu političke insturmente sruši SVE će krenuti da se ruši toj ekipi koja je predugo iskorišćavala srećnu pozicijuu kojij se našla zbog urušavanja SSSR.To vreme je prošlo a lažne priče o ruskoj opasnosti ne mogu da zamene SSSR preko koga su ovi današnji banditi ustvari i došli na vlast u EU:)Taj proces je ipk spor nažalost ali je je SIGURAN i NEMINOVAN i nikakva "pandemija" ili ostaloe izmišljena "opasnosti" neće to moći da spreči. To što suz hrvati besni to je njihov problem a tek će oni imati probleme zato što preko zagreba medjunarodni centri moći iz senke pokušavaju da disciplinuju italiju ,austriju,slovačku i madjarsku,mali su hrvati da bi o mogli da urade a obiće im se o glavu ta servilnost i neprijateljsko ponašanje protiv TRI, za njih, prevelike države a amerika je DALEKO i biće još dalje.Nije eropa nigerija ili kongo i nisu jezuiti i maerkčki plutokrate izmislili jednini tajne operacije i "visoku politiku" ima dosta iskustva ovde u vezi takvih akcija,vekovnog iskustva.

 4. Mate says:

  EU je zločinačka tvorevina, da sam ja Srbin, za mene bi Orban bio jedan od najvećih neprijatelja jer me želi uvesti u EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *