ОРБАН НА СТРАНИ СРБИЈЕ: Објавио план у седам тачака који ће уздрмати Европску унију! ХРВАТИ БЕСНИ

ОРБАН НА СТРАНИ СРБИЈЕ: Објавио план у седам тачака који ће уздрмати Европску унију! ХРВАТИ БЕСНИ

1 јула 2021

ВЛАДА мађарског премијера Виктора Орбана објавила је текст у виду огласа под називом „О будућности Европске уније“ у којем се налази седам предлога иза којих стоји Мађарска.

Из Будимпеште поново стижу оштре оптужбе на рачун Европске уније и одлучно противљење стварању “европског царства”.

Уз то, захтева се и да Србија постане члан Европске уније, пренео је загребачки “Вечерњи лист”, који је објавио свих седам мађарских предлога.

Предлози Мађарске о будућности ЕУ

 • У Бриселу граде такву супердржаву за коју нико није дао овлашћење. Ми кажемо „не“ европском царству.
 • Интеграција је средство, а не сама себи сврха. Из Темељних уговора ЕУ треба обрисати постављање циља „све тешње повезане уније између народа Европе“.
 • Одлуке нека доносе изабрани лидери, а не међународне невладине организације! Кажемо „не“ упливу са стране у владавину права.
 • Снагу европске интеграције дају заједнички економски успеси. Ако заједно не можемо да будемо успешнији него појединачно, онда је то крај Европске уније.
 • Следећа деценија биће раздобље опасних изазова – угрожавају нас масовне миграције и пандемије. Морамо заштитити људе у Европи.
 • Морамо да вратимо европску демократију. Европски парламент се показао као слепа улица – заступа искључиво сопствене идеолошке и институционалне интересе. Потребно је повећати улоге националних парламената.
 • Србију треба примити у чланство Европске уније.

KOMENTARI5 коментара

 1. Mate says:

  Kakav bijes u Hrvatskoj, nitko o tome ni ne zna ništa. Ja da sam Srbin, meni bi Orban bio najveći neprijatelj, jer me želi uvesti u EU.

  • Poli says:

   Ti i jesi Srbin, samo ne želiš da priznaš...

 2. Milutin says:

  Orban opominje evropske narode i poziva ih na drugu buržoaske revoluciju. Prva, predvođena Francuskom, je propala. Jer vrhovna vlast je opet kod veleposednika. Ali ne veleposednika zemlje, kao pre prve buržoaske revolucije, već veleposednika svetskog kapitala. Poništena su sva građanska prava. Posebno glasačko pravo. Jer čemu pravo izbora kad je stvarna vlast u rukama nekog otuđenog centra moći kojim upravljaju veleposednici svetskog kapitala.

 3. milorad5 says:

  hehe ovo je samo početak ,orban govori ino što MNOGI u EU misle.Realno vladavinu nad EU su preuzele neformalne i potpuno netransparentne grupe,koje niko nije birao,koje rade šta hoće i vladaju dekretima.To se zove DIKTATURA a uskoro će oi da saznamo KO stoji iza toga,koja je to polutajna snaga koja je tu konstrukciju stvorila.Kojim pravom recimo,joe biden ZABRANJUJE prodaju avionskih karta za belorusiju američkim aviokompanijama,taj potez i DEKRET američke "vlae " je JASAN i poptuno transparentan simptom DIKTATURE.Ima toga još mnogo ali je je najvažnije da multinacionalne fantomske korporacije uskoro neće moći da vladaju kako su dosada vladale a to što oni misle da asu nedodirljivi i da im niko ništa nemože proizilazi samo iz vladavine prava koje su upravo te koroporacije potpuno urušile.Kad počnu rasturanja kartela i NACINALIZACIJE onda će shvatiti koliko su nedodirljivi.Za sada još to nije moguće ali ako se samo jedna domina u toj arhitekturi TAJNE vladavine kroz ekonomske i polu političke insturmente sruši SVE će krenuti da se ruši toj ekipi koja je predugo iskorišćavala srećnu pozicijuu kojij se našla zbog urušavanja SSSR.To vreme je prošlo a lažne priče o ruskoj opasnosti ne mogu da zamene SSSR preko koga su ovi današnji banditi ustvari i došli na vlast u EU:)Taj proces je ipk spor nažalost ali je je SIGURAN i NEMINOVAN i nikakva "pandemija" ili ostaloe izmišljena "opasnosti" neće to moći da spreči. To što suz hrvati besni to je njihov problem a tek će oni imati probleme zato što preko zagreba medjunarodni centri moći iz senke pokušavaju da disciplinuju italiju ,austriju,slovačku i madjarsku,mali su hrvati da bi o mogli da urade a obiće im se o glavu ta servilnost i neprijateljsko ponašanje protiv TRI, za njih, prevelike države a amerika je DALEKO i biće još dalje.Nije eropa nigerija ili kongo i nisu jezuiti i maerkčki plutokrate izmislili jednini tajne operacije i "visoku politiku" ima dosta iskustva ovde u vezi takvih akcija,vekovnog iskustva.

 4. Mate says:

  EU je zločinačka tvorevina, da sam ja Srbin, za mene bi Orban bio jedan od najvećih neprijatelja jer me želi uvesti u EU.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u