ОРБАН НАСТАВЉА ДА НАПАДА БРИСЕЛ: ‘Изгубили сте контакт са стварношћу”

ORBAN NASTAVLJA DA NAPADA BRISEL: ‘Izgubili ste kontakt sa stvarnošću”

25 marta 2019

Mađarski premijer Viktor Orban ponovo je danas kritikovao „birokrate u Briselu”, nekoliko dana pošto ga je Evropska narodna partija (EPP) suspendovala iz tog bloka zbog anti-evropske kampanje u Mađarskoj.

Orban je optužio „elitu” u Briselu da je „izgubila kontakt sa stvarnošću” jer je kaznila Budimpeštu zbog antiimigracione politike.„Nismo spremni da prihvatimo ono što diktira Brisel ako to nije dobro za Mađare. Ne treba da se plašimo birokrata iz Brisela koji žele da nametnu ono što su odlučili…„, rekao je Orban u izjavi za mađarski radio.

EPP, u kojoj se nalaze stranke poput Hrišćansko-demokratske unije (CDU) nemačke kancelarke i desničarske francuske stranke Republikanci, odlučila je prošle nedelje da suspenduje privremeno Orbana iz tog evropskog bloka.

Tom odlukom je Orbanu onemogućeno da prisustvuje sastancima EPP-a i da glasa o odlukama te evropske partije, prenose mediji.

Ukupno 12 stranaka članica EPP-a zvanično je zatražilo isključenje ili suspendovanje populističkog mađarskog premijera i njegove stranke Fides iz evropske stranke.

Orban je nedavno krenuo u žestoku kampanju protiv predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera koji je takođe član EPP-a. Orban je optužio Brisel da podržava imigraciju, čemu se Mađarska generalno protivi.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivana says:

    Bravo Orbane svi Srbi su zavidni Mađarima na ponosnom i hrabrom predsedniku a ne ulizici i izdajniku kakvoga mi imamo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *