ОРБАН НАСТАВЉА СА НАПАДИМА: Милановић је Сорошев човек!

ОРБАН НАСТАВЉА СА НАПАДИМА: Милановић је Сорошев човек!

7 новембра 2015

Hungarian Prime Minister Viktor Orban giПремијер Мађарске је у недавном говору оптужио европске лидере за „издају“ и рекао да је необуздани прилив миграната у Европу део „завере“ за еродирање нација.

Виктор Орбан, који се отворено противи политици отворених граничних прелаза у суседним европским државама, није могао да прећути своје мишљење током свог недавног говора.

„Даме и господо, оно са чиме се сада суочавамо је изазов који нас поставља на корак од имплементације концептуалног пројекта који се може описати као левичарски и чији је циљ да се маргинализују нације у Европи“, рекао је Орбан.

Премијер је објаснио да „концептуални пројекат“ није настао из простог политичког натезања.

„Тамо где овај пројекат није успео да савлада хришћанство и идентитет нације – у конвенционалној политичкој борби – учиниће то тако што ће га елиминисати етничким путем…“, рекао је он.

Орбан је додао да верује да неко из сенке контролише деловање европских лидера.

„Ко је и по ком овлашћењу рекао европским лидерима да морају, не само да приме, већ и да транспортују на европских континент стотине хиљада људи који не припадају европској култури тако да европски културни идентитет буде доведен у питање?“, упитао је Орбан.

„Наш одговор може бити само тај да се у противљењу овој завери и издаји окренемо демократији“, изјавио је Орбан.

Протеклих недеља, Орбан је у више наврата рекао да мигранти који улазе у Мађарску и суседне државе изгледају „више као војска него као азиланти“.

Орбан је рекао да је неприхватљиво да се „овако нешто намеће Мађарској“, додавши да ће Европа, тако што ће решавати мигрантске кризе и друге глобалне проблеме сама, „уништити начин живота, вредности и снаге које су развијене у протеклих неколико стотина година“.

Орбан је такође критиковао хрватског премијера као „левичарског портпарола задуженог да напада Мађарску“. Орбан је означио Зорана Милановића као изасланика „Социјалистичке интернационале“, чији чланови верују да је тренутни доток миграната „добра ствар“.

Мађарски премијер је такође сугерисао да милијардер и инвеститор Џорџ Сорош стоји иза слања миграната у европске нације.

„Његово име је асоцијација за оно што слаби друге нације“, рекао је Орбан у једном интервјуу. „Активисти који подржавају имигранте су несвесно постали део његове међународне мреже шверцовања људи“.

Сорош је одговорио тако што је рекао новинарима да Орбан „третира националне границе као циљ, а избеглице као препреку“, док његов план „третира заштиту избеглица као циљ, а националне границе као препреку“.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Radomir says:

    Orbama vidi se da znas situaciju u kojoj se nalazi narod evropski ,tvoja zemlja i sta nam se sprema.znas i ko je finansijer te opake zamisli tvoj zemljak,tvoj, gradjanin organizuj hapsenje ili ga ukloni sa lica zemle,Mozes ti to.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u