ОРБАН: Нећемо напустити ЕУ, али…

ORBAN: Nećemo napustiti EU, ali…

15 novembra 2021

MAĐARSKI premijer Viktor Orban izjavio je da njegova zemlja neće napustiti EU, ali da će se odupreti pokušajima Brisela da naruši njen suverenitet.– Posle komunističke birokratije… ne želimo nove diktate ovoga puta iz Brisela – rekao je Orban na Kongresu Fidesa, na kojem je danas ponovo izabran za lidera vladajuće stranke.

Orban je poručio da Mađarska želi da zadrži svoj suverenitet, da ne želi da se nađe u ujedinjenim evropskim državama, umesto u integraciji, te da će odbaciti zapadni liberalizam, preneo je Rojters.

– Nećemo odustati od prava da branimo naše granice, da zaustavimo migrante… Insistiramo na tome da je brak u Mađarskoj između muškarca i žene, otac je muškarac, a majka je žena… i oni treba da ostave našu decu na miru – dodao je Orban.

Orban istakao da se EU mora reformisati i da je cilj Mađarske da se dogode promene, a ne da napusti blok kojem se pridružila 2004. godine.

– Uopšte ne želimo da izađemo iz EU, ne mogu da nas se otarase tako lako – rekao je Orban.

KOMENTARI5 komentara

 1. Nikola says:

  Bravo! To je državnik! Želim mu da još dugo vlada.

  • Dont wory be happy says:

   Orbanu dati neku nagradu sličnu Nobelovoj na mađarski način, npr. nagradu Džingis Kana. Svaka čast Orbi.

 2. independent says:

  E tako nece moci .Madjarska se nalazi u klubu koji ima svoja pravila.Ako ne postujete ta pravila bicete izbaceni a ne da necete da odete iz evropske unije.Ne može se raditi sta se hoce a onda ocekivati da se ostane clan unije.Letece madjarska kao kofer napolje.Verovatno i poljska.

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Ne želi da izađe sve dok ima koristi od EU, migrante ne želi jer po svojoj prirodi kvare nacionalni ambijent i identitet, nemačku su načisto upropastili, gde se oni smeste jednostavno zavlada niska svest i beznađe jer ni njima ništa ne odgovara osim svoja postojbina. Njima je potreban neki jednostavni život - kao recimo Afrički nomadi ili nešto slično na nivou plemena, ima naravno izuzetaka ali to treba naplatiti Americi šta je napravila od Sirije, pogledajte na yutube kako je Sirija nekada bila pravi raj.

 4. Kosovac says:

  Znate, napustio bih ja EU, ali neće ona mene.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *