ОРБАН ОБЈАВИО РАТ НОВОМ СВЕТСКОМ ПОРЕТКУ – Забранио рад ММФ-у и Ротшилдовим банкама у Мађарској!

ORBAN OBJAVIO RAT NOVOM SVETSKOM PORETKU – Zabranio rad MMF-u i Rotšildovim bankama u Mađarskoj!

21 jula 2016

AUSTRIA-HUNGARY-EUROPE-MIGRANTSMađarska je postala prva zemlja u Evropi koja je zvanično zabranila rad Rotšildovih banaka.

Mađarska je 2013. godine započela proces izbacivanja Međunarodnog Monetarnog Fonda (MMF) i pristala da u potpunosti isplati kredit koji je dobila od MMF-a kako bi oslobodila zemlju od bankarskog kartela Novog svetskog poretka.

Šef Mađarske centralne banke, Đorđ Matolč, poslao je ljubazno pismo generalnoj direktorici MMF-a, Kristini Lagard, u kom ju je zamolio da zatvori svoje kancelarije u Mađarskoj jer one više nisu potrebne.

Premijer Viktor Orban je bio odlučan u tome da popusti stroge mere štednje i dokaže da zemlja može sama da nastavi. Prva obveznica je zapravo izdata već 2011. godine.

Mađarska je pozajmila 20 milijardi dolara kredita kako ne bi zapala u dužničku krizu tokom ekonomske krize 2008. godine. Međutim, veza između poverioca i dužnika nije bila baš savršena.

Mnogi su kritikovali premijera jer je doneo nepromišljenu odluku kako bi pobedio na izborima 2014. godine. Želeo je što manje uplitanja stranih vlasti u ekonomsku politiku s obzirom da su mnoge donesene mere bile kritikovane kao nedemokratske.

Time što je Mađarska ranije vratila dug, Mađari su uštedeli 11,7 miliona dolara kamate, ali Gordan Bajnali, vođa izbornog saveza E-14PM, tvrdi da su u stvari izgubili 44,86 miliona dolara do marta 2014. godine jer su ranije ispatili dug, odnosno samo su kredit koji im je dao MMF zamenili drugim još skupljim kreditom, a celu operaciju nazvao je čistom propagandom.

Drugi kredit, sa većom kamatnom stopom, iskorišćen je kako bi se obnovila nuklearna postrojenja, što dovodi i do povećanja cene struje. Međutim, Mađari sada imaju ekonomsku suverenost i samostalnost.

Mnogi tvrde da MMF poseduje grupa Rotšild, najveća bankarska grupa na svetu, koja ima svoje prste u svakoj centralnoj banci na svetu. To znači da ne samo što zarađuju na zelenaškim kamatnim stopama raspadajućih ekonomija, već i drže u šaci vlade i moćne ljude.

Stoga je ovakvo bežanje iz ekonomskih kandži moćnika nezapamćeno. Island se 2014. godine pridružio Mađarskoj kada je vratiio dug od 400 miliona dolara pre roka nakon raspada bankarskog sektora 2008. godine, a Rusija se oslobodila uticaja Zapada 2005. godine.

Povratkom finansiske samostalnosti, ove tri zemlje su postale prve evropske zemlje koje su se oduprele međunarodnom finansiranju, još otkad je Nemačka to uradila tridesetih godina prošlog veka. Grčka se trudi da otplati dugove i ne uspeva u tome iako svi ostali stoje sa strane i navijaju za Grke.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. sinisa says:

  BRAVO ORBANE, TERAJ DZUKELE.

 2. Pozuri polako says:

  Ova tema nekad, pre deset, petnaest godina, spadala je u domen "teorije zavere".Kako vidimo to je nazalost nasa tragicna stvarnost i nema vise nikakve dileme da se ovde ne radi o nikakvoj teoriji, vec sada gotovo sve postaje realnost.Zaverenici se gotovo i ne kriju.Otvorite sait "Rotshildi", i videcete da je ovo sve tacno.Grupacija pod ovim imenom kontrolise sve svetske centralne banke, pa i onu najvazniju u Evropi, Englesku.Funtu kontrolise takodje ova familija koja je jos preko Olivera Kromvela (XVII vek) uspela da obezbedi monopol stampanja novca,prioritetno povlacenje naplate dugovanja, plasiranje bankarskih derivata.Cedo ove familije je i Sorosh, koji je uz obilatu pomoc svojih Hananaca (Hazara) uspeo da uz bankarske mahinacihe i spekulcije 1992g, kupovinom ogromnih kolicina DM upadne u platni sustem Engleske i srusi ga, a on prigrabi profit u mikijardama USD.Kasnije i nastaje poznata era i uloga i znacaj,ovog filantropa i altruiste prevaratskog profila.Treba ovde svakako neizostavno spomenuti ulogu i znacaj sadasnje guvernerke Tabakovic, koja radi na stetu celog srpskig naroda svojim prihvatanjem sluzenja NSP i njihovim kontrolorima.Nekada kao opozicija upamcena je kao glasni protivnik MMF, SB, RK, globalizacije, ekonomske deregulacije, principa slobodnog trzista, liberalizma.Danas je necujna na mestu "nezavisne finansihske institucije" (NB Srbije, netavisne od vlade, ali zavisne od Rotsjikda i MMFa), za platu od sest hiljada EURa.

 3. Paštrović says:

  Imal' junaka da kaže ovom mađarskom mudonji da mu obavezno neko prevede na mađarski knjigu Milana Vidojevića "Dosije omega"... dok za Orbana ne bude prekasno?

 4. Baja says:

  Baja guzi Srpkinjice po Stikadi i Gracacu svakodnevno!!!!! A vi samo laprdajte

 5. lilit says:

  Zato naši "ekonomski stručnjaci" jure, ali uz veliku li;nu proviziju, da uzmu što veće kredite od tih belosvetskih pijavica.

 6. opet ja says:

  Ovo i nije neka vest jer je Mađarska to uradila pre nekoliko godina. Zato USA nije htela da pošalje ambasadora, a naravno bile su organizovane i demonstracije protiv Orbana... Inače prema nekim procenama bili su u dugu od oko 250 milijardi $!!! A krezavi Baja ne može ni kozu da povali, a ovamo se hvali hi hi

 7. Nikola says:

  Baja, ja bih rek'o da si ti k'o pcelica Maja, samo zujis al ne ubadas :)))

  • PionirBio says:

   Baja je kuvar. Zakuva pa pobegne...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *