Орбан одржао лекцију СВИМ ЧЛАНИЦАМА ЕУ! Србију ставио на ПРВО МЕСТО: Време је за УБРЗАНЕ ПРЕГОВОРЕ

Orban održao lekciju SVIM ČLANICAMA EU! Srbiju stavio na PRVO MESTO: Vreme je za UBRZANE PREGOVORE

6 novembra 2019

Premijer Mađarske istakao je da je razočaran „ponašanjem“ pojedinih članica EU.

Čelnici zemalja Višegradske grupe izjavili su da su razočarani u EU zbog slanja negativnog signala Zapadnom Balkanu, ali da se mogu iskupiti ubrzavanjem pregovora sa Srbijom i Crnom Gorom.Svi smo razočarani odbijanjem EU da odobri otvaranje pregovora sa Severnom Makedonijom i Albanijom, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban.

– Pošto nismo započeli pregovore sa Albanijom i Severnom Makedonijom, važno je ubrzati pregovore sa državama koje su već u tom procesu. Možemo da se iskupimo tako što ćemo pregovore sa Srbijom i Crnom Gorom maksimalno ubrzati, tako da nema problema sa daljim proširenjem -rekao je Orban.

Premijeri Slovačke i Češke složili su se s Orbanom, rekavši da su takođe razočarani.

– Tri zemlje EU, od kojih je jedna osnivač, koje su se usprotivile proširenju sa zapadnim Balkanom, izložili su građane regiona riziku – rekao je slovački Peter Pelegrini.

– Možda oni vide konačnu perspektivu u saradnji sa Rusijom, Turskom, Kinom ili arapskim zemljama. Ovo je bila velika greška, jer verujem da je proširenje investicija za EU. Dobra investicija. Ne samo ekonomska, već i bezbednosna – naveo je Pelegrini.

Premijer Pelegrini upozorio je da će EU možda ponovo zapasti u migrantsku krizu zbog pristupa zapadnom Balkanu.

– Sve V4 zemlje, uključujući Slovačku, uvek će biti na strani zemalja Zapadnog Balkana kako bi ih podržale i motivisale da daju sve od sebe da se pridruže evropskim strukturama – naglasio je Pelegrini.

Premijeri učestvuju u Pragu na sastanku Grupe prijatelja kohezije koja okuplja 17 država članica Centralne i Istočne Evrope, s ciljem da obezbedi dovoljno resursa za kohezijska sredstva u predstojećem višegodišnjem finansijskom okviru EU.

KOMENTARI3 komentara

 1. persida says:

  Ostani ti u Evropi, ako ti to odgovara. Ne ubacuj nas tamo, molim te.

  • Profilaktičar says:

   Eto vidiš da možeš da budeš normalan kad hoćeš, nije teško biti fin!

 2. teoretičar says:

  Merkelova i Mikron su rogati a Orban, pelegrini i ostali jugoistočni invalidi EU su dobri milicajci prema Srbiji.Ja sam ponekad razrok što mi često pomaže da vidim razroke stvari pravilno. Orbanu bi još kako dobro došla Srbija u EU da ima saveznika protiv Hrvata koju za sada ne sme ni da spomene a ima pik na njih debelo. Drugo, Orban i ove druge EU invalidske države koje su ušle u EU ne zato što su na tom nivou, nego svi znamo zašto, imali bi u Srbiji jedno tržište za njih odgovarajuće jer u Nemačkoj i Francuskoj baš nisu na nekom nivou pa čak nisu ni dobrodošli da oni nešto tamo kupuju i investiraju, ako su uopšte sposobni za to. Orban bi polako isterao Hrvate iz Srbije i zauzeo njihovo privilegovano lopovsko mesto koje Orbanu danas bode oči i tera sline na usta, a nama svejedno ste strane. Ne zna se da li su veći nacisti lukavi Mađari ili glupavi Hrvati, ali ja bih u slučaju takvog razvoja bio na strani Hrvata jer oni su naša govna. Hrvati nisu danas baš najsrećniji ali filovanje ustaštvom im zatvara usta i mozak. Zdruge strane, ni Srbija, ni Tamno Crna Gora, ni Makedonija, ni BiH neće ući u EU jer rasturanje Jugoslavije još nije završeno. Kada bi Amerika i EU ostavile sve sastavne delove Jugoslavije u celosti, pod samo malo boljim uslovima ideja Jugoslavija bi ponovo vaskrsla jer ovi narodi nemaju nikakvu budućnost u EU. Zato će ideja Jugoslavija živeti doklegod žive i ovi narodi. Uzalud se kratkovidi tipovi zaklinju u "nikad više" i u tome svakako imaju prećutnu podršku i Nemačke i Merike i Britanije, ali vreme će pravizići i potisnuti krvave ratove i novi ljudi će smisliti neki način. Ideja Jugoslavija neće nikad umreti. Iako se ja ljutim na Ruse zbog prijateljstva sa Hrvatima i Slovenijom, ima tu i drugih razloga. Dakle, Makedonija, Crna Gora, Srbija i BiH neće ući u EU jer se radi na daljem rasturanju Srbije i ovih defektnih poludržavica. Grčka je prihvatila ime Makedonije iako joj ni najmanje ne odgovara, jer joj je rečeno da je to samo privremeno i da će se Makedonija raspasti. Ono što se događa sa Srbijom, čeka i Makedoniju i BiH i Crnu goru. Hrvatsku rasturaju na drugi način, ali je ipak rasturaju a lešinari kao Orban vrebaju svoju šansu. Zapad hoće da satre sve narode bivše Jugoslavije bez izuzetka. Bili mu oni prijatelji danas ili ne, ako ostanu u sadašnjim granicama i brojnosti, ideja Jugoslavije uvek može da zaživi. Dakle, nije rasturanje Jugoslavije bilo samo radi Srbije, ali danas se sve jasnije vidi da su u istom košu i Hrvati i Muslimani i Makedonci i Crnogorci i Srbi. Verovatno i Slovenija, ali još verovatnije da će rasturanje Slovenije biti drugačije izvedeno. Zapad nema nameru da ostavi ni prah od Jugislavije. Drugim rečim, iako nama izgleda prijateljski, insistiranjem da Srbija i ostale kilave državice oma uđu u EU, Orban igra svoju igru koja može biti još gora od Nemačke i Francuske igre mada ni jedna ni druga ne donose ništa dobro Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *