ОРБАН ОПЕТ УЗДРМАО ЕУ – ОДГОВОРИО БРИСЕЛУ и најавио велики ударац за ЕУ!

ORBAN OPET UZDRMAO EU – ODGOVORIO BRISELU i najavio veliki udarac za EU!

11 januara 2018

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će 2018. biti ključna godina za Evropu, a da će se zemlje Centralne Evrope okrenuti Kini, ako im Evropska unija ne obezbedi finansijska sredstva za izgradnju potrebne infrastrukture.

– Centralna Evropa treba da prevaziđe ozbiljne nedostatke po pitanju infrastrukture i u toj oblasti ima još puno toga da se uradi – rekao je Orban na Ekonomskom samitu u organizaciji nemačkog lista „Velt“.

Kako je dodao, zemljama Centralne Evrope trebaju finansijska sredstva za izgradnju novih puteva i gasovoda, prenosi nemački list.

– Ako Evropska unija ne može da obezbedi finansijsku podršku, okrenućemo se Kini – rekao je on.

Prema njegovim rečima, države Višegradske grupe pokazuju dinamičan rast i mogle bi da dostignu uspešnije zapadne zemlje do 2030. godine i postanu, zajedno sa Nemačkom, najveći neto davalac budžetu EU.

Kada je reč o migraciji, Orban je naveo da 2018. godine članice EU moraju da sprovedu volju svojih građana i istakao značaj zaštite spoljnih granica Unije.

On je istakao da Evropa treba da sačuva Šengenski sistem ako želi da zadrži ili unapredi svoju konkurentnost.

KOMENTARI7 komentara

 1. Batina says:

  Pa soros jedva ceka da vam pozajmi sredstva I stavi vam omcu oko vrata.

  • Velika Metla says:

   Batina,odavno je omča oko vrata,sada je samo pitanje koliko jako će se dotegnuti?

 2. triglav says:

  svejedno odakle dolazi novac, iz broda na meni ili iz šangaja, uvek je princip isti

 3. goran says:

  Orban prolupao, ne kapira sustinu kredita, pardon: ropstva.

  • Velika Metla says:

   Goran,Krediti koje država uzima bez ucena,kao i dobrovoljno uzimanje,je sasvim u redu,za razliku od kredita koje ti silom naturaju čemerikanci,izazivajući nemire i ratove u tvojoj državi,a sve u cilju da moraš uzeti njihove kredite,iako ti i ne trebaju,kao što je bio slučaj sa mnogim predsednicima koje su smaknuli upravo zbog neuzimanja kredita,i dovođenjem svoje kamarile na vlasti kaopočev s Rumunijom,pa sve do Gadafija i mnogih drugih! Ta naklapanja o širenju "demoKRADIje i ljudskih prava"može samo teška buuudala da pomisli da se o tome radi!

  • Velika Metla says:

   Goran,Krediti koje država uzima bez ucena,kao i dobrovoljno uzimanje,je sasvim u redu,za razliku od kredita koje ti silom naturaju čemerikanci,izazivajući nemire i ratove u tvojoj državi,a sve u cilju da moraš uzeti njihove kredite,iako ti i ne trebaju,kao što je bio slučaj sa mnogim predsednicima koje su smaknuli upravo zbog neuzimanja kredita,i dovođenjem svoje kamarile na vlasti kao,počev s Rumunijom,pa sve do Gadafija i mnogih drugih! Ta naklapanja o širenju "demoKRADIje i ljudskih prava"može samo teška buuudala da pomisli da se o tome radi!

 4. hary neron says:

  Jeftinog novca ima na tržišto koliko očeš Orbane ali ti bi hteo kao nekada da dobiješ novac da ta novac potrošiš kako tebi odgovara a da toga novca na kraju ne vratiš. Zaboravi, tih vremena više nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *