ОРБАН ОПЛЕО ПО БРИСЕЛУ: „Институције ЕУ не служе грађанима, већ Сорошу и њему сличним“

ORBAN OPLEO PO BRISELU: „Institucije EU ne služe građanima, već Sorošu i njemu sličnim“

25 septembra 2020

NAJVEĆI i najdosledniji kritičar Zapada – iznutra i sa prvog državnog položaja – sigurno je mađarski premijer Viktor Orban.Upravo je – u tekstu napisanom za Magyar Nemzet – ocenio i upozorio:

„Zapad je u očima Srednje Evrope izgubio svoju atraktivnost, a način na koji uređuje život nije nam baš po volji. U narednim godinama moramo održati jedinstvo Evrope, istovremeno prepoznajući da trenutni istorijski trend nema šanse da se promeni. Ne mogu da nam nametnu svoju volju, ali ni mi ne možemo da ih pomerimo sa njihovog trenutnog intelektualnog i političkog puta. <…> Međutim, zemlje Centralne Evrope izabrale su budućnost bez imigracije i migracija. <…> A Brisel želi da ide suprotnim smerom: ka klimatskim ciljevima dovedenim do apsurda, socijalnoj Evropi, zajedničkom poreskom sistemu, multikulturnom društvu“.

Mađarski lider je u daljem tekstu bio još direktniji i oštriji:

„Svi liberali veruju da svaku zemlju treba prisiliti da usvoji liberalni oblik vladavine. Suprotno tome, hrišćanski demokrati odbacuju takvu spoljnu politiku… Arapska proleća su dokazala da liberalna demokratija može prouzrokovati haos i kolaps i doneti više štete nego koristi. I ovo je jedan od razloga što navijamo za Donalda Trampa da izbori još jednu pobedu.

– Vrlo dobro nam je poznata spoljna politika američkih demokratskih administracija, izgrađena na moralnom imperijalizmu. Pokušali smo, iako pod pritiskom. Nije nam se svidelo i ne želimo nikakve produžetke“.

Orban je uveren da liberali ciljaju upravo ono što je Mađarskoj najvažnije, da udaraju u sam kamen temeljac političkog poretka kojem njegova zemalja teži, u osnovne vrednosti kao što su nacija, porodica i verska tradicija:

„Nametnuta vam je doktrina da demokratija može biti samo liberalna. Liberalna demokratija može doneti haos i kolaps. Bitka između svetske elite i nacionalnog otpora još nije gotova. Građani evropskih zemalja uskoro će shvatiti da današnje evropske institucije ne služe njima, već interesima Džordža Soroša i njemu sličnih. Ciljevi svetske mreže sa figurama poput Soroša, sa neograničenim finansijskim i ljudskim resursima, jasni su: stvaranje otvorenih društava mešovite nacionalnosti, ubrzavanje migracija, demontiranje nacionalnog odlučivanja i njegovo prenošenje na globalnu elitu“.

Mađarski lider je u istom autorskom tekstu ukazao:

„Škole moraju štititi ideale i vrednosti porodice. Moraju držati maloletnike podalje od tzv. rodne ideologije i ružičaste propagande. Liberali ovo što tražim u najboljem slučaju vide kao srednjovekovnu zaostalost, a u najgorem – kao klerikalizam i fašizam.“

Orban u svom tekstu u Magyar Nemzet-u ne deluje samo kao branilac nacionalne države i protivnik„ludih liberala“ na globalnom nivou, već i kao vođa hrišćansko-demokratskog trenda u Evropi, pa čak i na Zapadu u celini.

On stvari formuliše jasno i iskreno formuliše – kako evropski lideri već dugo nisu:

„Jedina šansa za hrišćansku demokratiju je da uđe u otvorenu intelektualnu i političku borbu. Prestanimo da se izmičemo i ponašamo se kao glupani koji ne vide i ne razumeju šta se događa. Odbranimo se i formulišimo četiri pozicije koje mogu promeniti svu evropsku politiku: naši osnovni nacionalni i hrišćanski principi nisu liberalni; oni su nastali pre liberalizma; oni se protive liberalizmu; danas ih liberalizam uništava“.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Orban je svetska faca, sve sto govori je istina.

 2. Ivana says:

  Bravo Orbane da mi Srbi bar imamo takovog predsednika a ne ulizicu, šonju slabića i stranog plaćenika.

 3. Gardista says:

  Bravo Orbane madjaru. Kako nemamo Orbana srbina?

 4. Pingback: Orban: Institucije EU ne služe građanima, nego Sorošu i sličnima - Novi Standard

 5. Kosovac says:

  Viktor Orban, ako je autorizovao ovaj intervju, intervju će da uđe u svetske anale, takođe i u istoriju svetskog sorošoidnog posrtanja. ……….Istina: „Građani evropskih zemalja uskoro će shvatiti da današnje evropske institucije ne služe njima, već interesima Džordža Soroša i njemu sličnih. Ciljevi svetske mreže sa figurama poput Soroša, sa neograničenim finansijskim i ljudskim resursima, jasni su: stvaranje otvorenih društava mešovite nacionalnosti, ubrzavanje migracija, demontiranje nacionalnog odlučivanja i njegovo prenošenje na globalnu elitu“. ……….Istina: „Škole moraju štititi ideale i vrednosti porodice. Moraju držati maloletnike podalje od tzv. RODNE IDEOLOGIJE i ružičaste propagande. Liberali ovo što tražim u najboljem slučaju vide kao srednjovekovnu zaostalost, a u najgorem – kao klerikalizam i fašizam“. ……………Ove napisane reči Viktora Orbana, odlično objašnjavaju sorošoidni sistem koji je zavladao Evropskom Unijom i „zemljama pristupnicama“ sa Zapadnog Balkana, tj. Velike Srbije. Mislim da je Viktor orban do ovih tačnih saznanja došao iskustvom posle čitanja brošure „Protokoli Sionskih Mudraca“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *