ОРБАН ОПЛЕО ПО БРИСЕЛУ: „Институције ЕУ не служе грађанима, већ Сорошу и њему сличним“

ОРБАН ОПЛЕО ПО БРИСЕЛУ: „Институције ЕУ не служе грађанима, већ Сорошу и њему сличним“

25 септембра 2020

НАЈВЕЋИ и најдоследнији критичар Запада – изнутра и са првог државног положаја – сигурно је мађарски премијер Виктор Орбан.Управо је – у тексту написаном за Magyar Nemzet – оценио и упозорио:

„Запад је у очима Средње Европе изгубио своју атрактивност, а начин на који уређује живот није нам баш по вољи. У наредним годинама морамо одржати јединство Европе, истовремено препознајући да тренутни историјски тренд нема шансе да се промени. Не могу да нам наметну своју вољу, али ни ми не можемо да их померимо са њиховог тренутног интелектуалног и политичког пута. <…> Међутим, земље Централне Европе изабрале су будућност без имиграције и миграција. <…> А Брисел жели да иде супротним смером: ка климатским циљевима доведеним до апсурда, социјалној Европи, заједничком пореском систему, мултикултурном друштву“.

Мађарски лидер је у даљем тексту био још директнији и оштрији:

„Сви либерали верују да сваку земљу треба присилити да усвоји либерални облик владавине. Супротно томе, хришћански демократи одбацују такву спољну политику… Арапска пролећа су доказала да либерална демократија може проузроковати хаос и колапс и донети више штете него користи. И ово је један од разлога што навијамо за Доналда Трампа да избори још једну победу.

– Врло добро нам је позната спољна политика америчких демократских администрација, изграђена на моралном империјализму. Покушали смо, иако под притиском. Није нам се свидело и не желимо никакве продужетке“.

Орбан је уверен да либерали циљају управо оно што је Мађарској најважније, да ударају у сам камен темељац политичког поретка којем његова земаља тежи, у основне вредности као што су нација, породица и верска традиција:

„Наметнута вам је доктрина да демократија може бити само либерална. Либерална демократија може донети хаос и колапс. Битка између светске елите и националног отпора још није готова. Грађани европских земаља ускоро ће схватити да данашње европске институције не служе њима, већ интересима Џорџа Сороша и њему сличних. Циљеви светске мреже са фигурама попут Сороша, са неограниченим финансијским и људским ресурсима, јасни су: стварање отворених друштава мешовите националности, убрзавање миграција, демонтирање националног одлучивања и његово преношење на глобалну елиту“.

Мађарски лидер је у истом ауторском тексту указао:

„Школе морају штитити идеале и вредности породице. Морају држати малолетнике подаље од тзв. родне идеологије и ружичасте пропаганде. Либерали ово што тражим у најбољем случају виде као средњовековну заосталост, а у најгорем – као клерикализам и фашизам.“

Орбан у свом тексту у Magyar Nemzet-у не делује само као бранилац националне државе и противник„лудих либерала“ на глобалном нивоу, већ и као вођа хришћанско-демократског тренда у Европи, па чак и на Западу у целини.

Он ствари формулише јасно и искрено формулише – како европски лидери већ дуго нису:

„Једина шанса за хришћанску демократију је да уђе у отворену интелектуалну и политичку борбу. Престанимо да се измичемо и понашамо се као глупани који не виде и не разумеју шта се догађа. Одбранимо се и формулишимо четири позиције које могу променити сву европску политику: наши основни национални и хришћански принципи нису либерални; они су настали пре либерализма; они се противе либерализму; данас их либерализам уништава“.

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  Orban je svetska faca, sve sto govori je istina.

 2. Ivana says:

  Bravo Orbane da mi Srbi bar imamo takovog predsednika a ne ulizicu, šonju slabića i stranog plaćenika.

 3. Gardista says:

  Bravo Orbane madjaru. Kako nemamo Orbana srbina?

 4. Pingback: Orban: Institucije EU ne služe građanima, nego Sorošu i sličnima - Novi Standard

 5. Косовац says:

  Виктор Орбан, ако је ауторизовао овај интервју, интервју ће да уђе у светске анале, такође и у историју светског сорошоидног посртања. ……….Истина: „Грађани европских земаља ускоро ће схватити да данашње европске институције не служе њима, већ интересима Џорџа Сороша и њему сличних. Циљеви светске мреже са фигурама попут Сороша, са неограниченим финансијским и људским ресурсима, јасни су: стварање отворених друштава мешовите националности, убрзавање миграција, демонтирање националног одлучивања и његово преношење на глобалну елиту“. ……….Истина: „Школе морају штитити идеале и вредности породице. Морају држати малолетнике подаље од тзв. РОДНЕ ИДЕОЛОГИЈЕ и ружичасте пропаганде. Либерали ово што тражим у најбољем случају виде као средњовековну заосталост, а у најгорем – као клерикализам и фашизам“. ……………Ове написане речи Виктора Орбана, одлично објашњавају сорошоидни систем који је завладао Европском Унијом и „земљама приступницама“ са Западног Балкана, тј. Велике Србије. Мислим да је Виктор орбан до ових тачних сазнања дошао искуством после читања брошуре „Протоколи Сионских Мудраца“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u