ОРБАН ОТВАРА ОЧИ ЗАПАДУ: Европа је због антируских санкција већ изгубила – четири владе

ORBAN OTVARA OČI ZAPADU: Evropa je zbog antiruskih sankcija već izgubila – četiri vlade

25 jula 2022

MAĐARSKI premijer Viktor Orban rekao je da sankcije koje je uveo Zapad nisu potresle Moskvu, već da su negativno uticale na Evropu.

Naveo je da je Evropa već izgubila četiri vlade i da je u ekonomskoj i političkoj krizi.„Sasvim je moguće da će događaji u Ukrajini staviti tačku na zapadnu dominaciju, a multipolarni svetski poredak će pokucati na sva vrata“, ocenio je Orban.

Dodao je da je za Mađarsku stvar časti da kaže da je Evropi potrebna nova strategija u ukrajinskom sukobu, usmerena na mir.

„Zadatak EU nije da stane na nečiju stranu, već da stane između Rusije i Ukrajine“, rekao je Orban, govoreći u rumunskom gradu Baile Tusnad.

Ranije je Orban rekao da bi Evropska unija trebalo da prestane da uvodi sankcije Rusiji zbog specijalne operacije u Ukrajini.

Upozorio je: što više sankcija EU uvede Moskvi, to više će štetiti čitavoj Uniji, a Evropa će na kraju, zbog ekonomskih problema, biti „gubitnička strana“.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista Bre says:

    Orban sve više liči na Vukadinovića. Jedan je na srpskom valogu a drugi na ugarskom. Rezultati su sve vidljiviji. Orban prati analitičare na internetu koji već par nedelja pišu i objašnjavaju kako je plan rušenja režima u Rusiji propao, ali Rusi ruše režime u Evropi i Americi. Nekako ne izgleda klasično a i nije. Samo došlo vreme za neklasične događaje. Orbana podržava Amerika da bi opravdali upad Poljske u Ukrajinu i osvetu Poljaka za silne zločine i genocid nad Poljacima koje je izvršio Azov deo Ukrajinaca za vreme Drugog Svetskog rata, samo će to biti pod maskom prijateljstva Poljske i Ukrajine. Poljaci mrze Ukrajince do smrti. I obrnuto. Poljaci su u prvi mah dali sve moguće privilegije ukrajinskim izbeglicama, da bi ih u zadnjih mesec dana počeli vraćati u Ukrajinu, ukinuli su im sve beneficije i teraju ih da rade kao robovi u Poljskoj. U Poljsku je ušlo oko 4,2 miliona izbeglica prvih mesec dana, a danas ih ima 2,7 miliona. Gde su onih 1,5 milion? Ne, nisu otišli na Zapad. Zapadne države su primile svoju kvotu i zatvorile granice za Ukrajince. Tako će, verovatno, i Orban dobiti pravo da uđe u Ukrajinu vojno. Liči mi na tako nešto i poseta Orbana Americi me silno upozorava na nadolazeće događaje. Mađarska je primila par desetina hiljada ukrajinskih izbeglica. U Rusiju je prebeglo oko 3 miliona Ukrajinaca, samo mediji o tome ne izveštavaju. Nije u sklopu narativa. Ne opstaje Orban u EU zato što je moćan, nego zato što Amerika njega drži kao rezervu za Ukrajinu. Poljska i Mađarska će ući vojno u Ukrajinu kada Amerika proceni da su Rusi uzeli previše od Ukrajine. To je ispred nas ove ili sledeće godine. Zato su Rusi najavili zauzimanje cele Ukrajine a jedan od razloga je i taj da će Poljska i Mađarska morati dva puta da razmisle posle ovih vesti iz Rusije.

  2. Gagi says:

    Savezi i neke nove interesne sfere su vec u fazi realizacije. Tako i Orban, nema problema sa Rusima a velikodusno i nesebicno podrzava i pomaze komsiju Dodu . Nekako u to vreme, odlete onaj dron kod kurvata i natera ih da mucnu glavom. Videcemo sta ce biti sa Rumunima, morace i tu da bude neke korekcije jer su i oni pod ogromnim uticajem zapadne demonokratije. Nekako, fil i materijal za novu tortu se vec muti i sprema, bice interesantno videti kolika ce velika ta torta biti i od koliko sastojaka ce se napraviti.

  3. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

    Ti si, "bre", stvarno retard. Oduvali te, nepismenog, sa NSPM-a, pa si sad, šizoje, onako umobolno kivan, našao samo tebi logičnu "paralelu" Orban - Vukadinović. A na valogu piješ ti, krme polupismeno i umobolno. 'Alo, EPS, kad već "mod"ne reaguje (valjda je na moru), iskljujučite struju budaletini, da prodišemo malo od udava ma'nitog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *