ОРБАН: Овај рат ће ставити тачку на западну супериорност – Три државе ће имати корист од тога

ОРБАН: Овај рат ће ставити тачку на западну супериорност – Три државе ће имати корист од тога

19 августа 2022

Mađarski premijer Orban priznao je da će situacija u Ukrajini staviti tačku na superiornost Zapada.

Nakon završetka vojne operacije u Ukrajini, EU će oslabiti, druge države sveta, na primer, Rusija i Kina, kao i velike američke korporacije, će imati koristi, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u intervjuu mediju Tichys Einblick.„Većina sveta se prkosno ne postrojava (u znak podrške SAD i Ukrajini): Kinezi, Indijci, Brazilci, Južna Afrika, arapski svet, Afrika“, rekao je Orban, ističući da „prvo Zapad ne može vojno pobediti u ratu u Ukrajini, drugo, sankcije ni na koji način nisu destabilizovale Rusiju, treće, njihova šteta za Evropu je ogromna, i četvrto, svet nije stao iza SAD i Ukrajine.

S druge strane, prema Orbanu, postoje zemlje i regioni koji će imati koristi od slabljenja EU usled specijalne operacije, to su, pre svega, oni međunarodni igrači koji imaju svoje izvore energije.

„To je korisno za Ruse. Uvoz EU iz Rusije je smanjen za četvrtinu, a prihodi Gasproma su se udvostručili. To je korisno za Kineze, nekada su dominirali Arapi. I, naravno, to je korisno za velike američke korporacije“, rekao je Orban, ukazujući na nagli porast profita takvih koncerna kao što su Exxon, Chevron, ConocoPhillips.

Mađarski premijer je dodao da je „sasvim moguće da će ovaj rat očigledno staviti tačku na zapadnu superiornost”.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 коментара

  1. 1389 says:

    Zapad je truo, nema od zapada ni slovo "Z" ;)

  2. Milutin says:

    Gospodin Orban je vrlo jasno razvrstano strane u sukobu. Sa jedne strane su to države, Rusija i Kina, a da druge strane su američke korporacije odnosno mega- kapital. Dakle nije u pitanju država Amerika. Ona je samo poluga, udarna pesnica mega- kapitala. To je sukob koji postoji još od prve buržoaske revolucije. Tada su finansijske institucije odnele pobedu i počinile proizvodnju svojim potrebama. I relativno dugo je opstajala njihova simbioza iz prostog razloga što je proizvodnja vezivala ljude, narod, koji su bili nosioci državnosti pa time i nosioci vojne moći. Za ostvarivanje vojnih pohoda u korist, prvenstveno finansijskih institucija a koju su ostvarivali kroz, od njih zavisne, proizvodnje. U svom globalističkim pohodu, mega-kapital kreće od razaranja porodice i svih vezivnih tačaka među ljudima da bi uništio države sa ciljem stvaranja ljudi bez ikakve civilizacijske povezanosti i bilo kakve određenosti. Ali ako sada pogledamo drugu stranu, predvođene Rusijom i Kinom, kojima je cilj jačanje državnosti svih zemalja sveta. Pri tome su oslobođene bilo kakvih ideoloških odrednica, što se može reći i za Kinu i ako deluje sa svojom komunističkom partijom kao da ima ideološki predznak. Međutim, cilj tih zemalja je država svojih građana koji su prvenstveno okrenuti proizvodnji kao osnove svoga razvoja. I njihov kapital je podređen proizvodnji. Stvaralaštvu. I tako sagledavajući uočljivo je da je u toku druga buržoaska revolucija koja treba da ostvari sve ono proklamovano u prvoj. S'tim da to više nije unutar državna revolucija. Sada to ima tendenciju da preraste u svetski sukob. Ali zanimljivo je to da najveći doprinos mogu dati upravo zemlje Zapada, posebno SAD, ako od udarne pesnice mega-kapital se vrati svojoj državnosti u korist svojih građana. Možda je jedan od najbenignijih načina da do toga dođe da se SAD raspadnu na dve a možda i više država. Time bi proizvodnja, odnosno ljudsko stvaralaštvo u najširem smislu, došla na, u ovom trenutku njemu pripadajuće istorijsko mesto.

  3. Čudoser iz Nazareta says:

    Sve tačno. Treba samo dodati da će DRŽAVA USA isto oslabiti, korporacije će samo dobiti. I to je dobro da se zapali građ.rat u USA koji neizmjerno želimo i očekujemo, da crnci i latinici otmu i unište cionistički kapital i satru jehovce/isusovce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u