ОРБАН ПОБЕСНЕО И САСУО У ЛИЦЕ ЕВРОПОСЛАНИЦИМА: Не знате ви…

ORBAN POBESNEO I SASUO U LICE EVROPOSLANICIMA: Ne znate vi…

12 septembra 2018

MAĐARSKI premijer Viktor Orban snažno je danas odbacio kritike na račun njegove vlade, dok su evroposlanici raspravljali o tome da li Budimpešti treba uvesti sankcije zbog navodnog podrivanja vrednosti EU.

Evropski parlament je raspravljao o mogućim sankcijama zbog mađarske politike u oblastima migracija, medija, korupcije i civilnog društva, za koje protivnici tvrde da su u suprotnosti sa demokratskim vrednostima EU i vladavinom prava.Orban je tokom debate tvrdio da je Mađarska na meti zbog antiimigrantskih stavova.

„Ovaj izveštaj ne poštuje mađarsku naciju. Vi mislite da bolje od Mađara znate šta je Mađarima potrebno“, rekao je Orban evroposlanicima.

On je izjavio da bi uvođenje političkih sankcija Budimpešti bilo prvi slučaj u istoriji EU da „zajednica osudi svog graničara“.

„Ne prihvatam da snage u EP koje podržavaju imigraciju i migrante prete, ucenjuju i neistinitim optužbama kleveću Mađarsku i mađarski narod. Kakvu god odluku da donesete, Mađarska neće pristati na iznude, Mađarska će braniti svoje granice, zaustaviće ilegalnu migraciju i zaštiti svoja prava, ako treba i od vas“, naveo je mađarski premijer.

EP će sutra glasati o predlogu za pokretanje procedure o vladavini prava, zasnovane na izveštaju komiteta EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove, što bi moglo dovesti do toga da Mađarska izgubi pravo glasa u EU u okviru procesa poznatog kao član sedam.

Evropska komisija je pokrenula proceduru člana sedam protiv Poljske zbog navodnog urušavanja nezavisnosti pravosuđa. Slučaj Mađarske je prvi put da na pokretanje te procedure poziva Evropski parlament.

Ipak, malo je verovatno da će zaista doći do uvođenja sankcija jer se očekuje da će Varšava i Budimpešta zaštititi jedna drugu.

(Beta)

KOMENTARI11 komentara

 1. JOS says:

  Orbanu, Srbine!

  • Hruscov says:

   Kralj

 2. milorad says:

  močvara u briselu ispušta gasove:) Samo zadnje im je to -MNOGE članice nisu spremne da budu geto za centraloafričke migrante.

 3. Envy says:

  Što mi nemamo precednika kao što je Orban?

 4. opet ja says:

  Mogu samo da mu pljucnu pod prozor he he Svaka mu cast, tako se brane država i narod. Ne sećam se da je on ponudio nekome korekciju granica i slične protivustavne gluposti.

 5. Vendej says:

  Jedino još bivši Srbi,( Madjari, Poljaci, Slovaci , Česi i Istočni Nemci(Kamenica iliti Kemnic), pružaju otpor satanističkoj čudovišnoj eu! Germanska I romanska rasa pognute glave čeka pred giljotinom.

 6. Fotopress says:

  Orban je u pravu,jer neki podmecu zadnjicu zapadu samo da bi se odrzali na vlasti.Neka se azilanti uzbore u svoj zemkji ili neka ih prime njihovi sunarodnici u Dubajiu na primer.Netreba da opterecuju Evropu.Bravo Orbane!

 7. jazol says:

  Uvek sam bio ponosan na to da sam mađarske nacionalnosti ali danas sam još malo više ponosniji od proseka. Toliko puta su mađari bili prinuđeni da se bore za nekoga. Došlo je vreme da se izbore i za sebe. Predsednik Orban i vlada su učinili prve korake i to se nekima ne sviđa. Sve što se sada događa je delo Soroševih plaćenika koji se ne ustručavaju lagati za svog gospodara. Bravo Viktore!!!

  • Snežana says:

   Orban vam je prostak iz 19.veka Ako želite da ostanete tamo, u 19. veku ok ali to nije za ponos u civilizacijskom smislu. Pozdrav iz 21. veka.

 8. dr says:

  E, naš predsednik-premijer-ministar Vučić da EU kaže sve Srbe isterati iz Srbije a naseliti azilante on bi to uradio, za to Gospodinu Orbanu čestitam na hrabrosti i odanstu narodu Mađarske i čitavoj slobodoljubivoj EVROPI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *