ОРБАН ПОДНОСИ ОСТАВКУ!?

ORBAN PODNOSI OSTAVKU!?

3 oktobra 2016

orban-54t44g

Glasanje na referendumu Mađarskoj o obavezujućim evropskim kvotama za prihvat migranata završeno je u 19 sati na svih 10.331 izbornih mesta.

Kako prenosi agencija MTI, biračima koji su čekali u redu ispred birališta, omogućeno je da glasaju i posle 19 sati.

Očekuje se da rezultati referenduma budu poznati između 20 i 22 sata.

Šef Nacionalne izborne komisije Andraš Patji izjavio je ranije danas da ne očekuje da će odziv građana biti veći od 50 odsto, koliko je neophodno da bi referendum bio validan.

Anketa: 95 odsto odbacuje kvote EU

Anketa javnog mnjenja koju je danas sproveo mađarski institut Nezpont ukazuje da je 95 odsto građana koji su izašli na referendum odbacilo obavezujuće kvote EU za prihvat migranata, a poslanik vladajuće stranke Fides Gergelj Guljaš na osnovu anketa očekuje da će izlaznost biti oko 45 odsto, javlja Rojters.

Mađarski premijer Vikot Orban rekao je danas da je za njega bitno da većina onih koji su glasali na referendumu bude protiv evropskih kvota čak i ako referendum ne bude validan, odnosno ako na njega ne izađe više od 50 odsto građana.

Podsetimo, Viktor Orban je obećao da ako referendum ne uspe, on će podneti ostavku na mesto premijera Mađarske!

„Validan referendum bi bio bolji od onoga koji nije validan, ali će u svakom slučaju biti zakonskih posledica zato što smo obećali da ćemo sprovesti ovlašćenje parlamenta da određuje sa kim Mađari žele da žive“, naveo je Orban i dodao: „To ćemo uraditi bez obzira na to da li na referendum izađe dovoljno ljudi. Postoji samo jedan uslov: da glasova „protiv“ bude bar za jedan više od glasova „za“.

Više od 100.000 državljana Srbije ima i državljanstvo Mađarske, a oko 30.000 njih, odnosno gotovo svaki treći dvojni državljanin iz Srbije, registrovao se za glasanje na referendumu koji se danas održao u Mađarskoj.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Komsija says:

    Ajde jade vise dosta te majmune!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *