ОРБАН ПОДВУKАО ЦРТУ! Брисел прокључао после најновије одлуке Будимпеште!

ORBAN PODVUKAO CRTU! Brisel proključao posle najnovije odluke Budimpešte!

23 jula 2021


Premijer Mađarske Viktor Orban najavio je referendum o pitanjima zaštite dece od LGBT propagande.To je odgovor Budimpešte na pritiske iz Brisela zbog mađarskog zakona o zaštiti najmlađih kojim se ne dozvoljava ulazak LGBT aktivista i seksualne propagande u obdaništa i škole.

– Mađarski zakoni ne dozvoljavaju seksualnu propagandu u vrtićima, školama, na televiziji, kao ni u reklamama – poručuje Orban u video-snimku, objavljenom na „Fejsbuku“, dok Judit Varga, ministarka pravosuđa, dodaje da Evropska komisija „ucenjuje“ Budimpeštu stavom Evropske komisije da je reč o diskriminaciji pripadnika LGBT zajednice.

Evropski komesar za pravosuđe Didije Rejnders optužio je Orbana da „u Mađarskoj postoje sistemski problemi sa vladavinom prava“ i zapretio da je Evropska komisija spremna da upotrebi sva sredstva da zaštiti demokratiju u ovoj članici. Trvenja na relaciji Budimpešta – Brisel mogla bi da eskaliraju u pravcu zatvaranja fondova EU za Mađarsku dok ova zemlja ne sprovede tražene reforme.

U Evropskom parlamentu sve su glasniji oni koji zbog štetnog ponašanja nekih članica traže reperkusije. Parlament je čak zapretio tužbom i samoj Evropskoj komisiji ako se ne pokrenu pravni mehanizmi koji bi završili smanjenjem sredstava za članice koje se ogreše o pravne odredbe EU.

Orbanov šef kabineta, Gergelji Guljaš, međutim, poručuje da „za Mađarsku postoji mnogo više argumenata u korist članstva EU, nego protiv nje, i da je pridruživanje EU bilo u nacionalnom interesu i tako treba da ostane“, ali dodaje da je Mađarska verovala da ima pravo da komentariše i donosi odluke o sebi i pitanjima u kojima nije predala ovlašćenja institucijama EU. A Gabor Bodiš, novinar iz Budimpešte, nedavno je prokomentarisao da bi Orban mogao da raspiše i referendum o istupanju Mađarske iz EU, „ukoliko proceni da je u Briselu isuviše kritika na njegov račun“.

Sporni istopolni brakovi

Mađarski Fides je, kao i vladajuća Partija prava i pravde u Poljskoj, pod zvaničnom istragom EU zbog sumnje na kršenje evropskih pravnih standarda. Ni Mađarska, ni Poljska ne dozvoljavaju gej brakove, a u obe zemlje postoje zakone koje LGBT parovima zabranjuju usvajanje. U mađarskom Ustavu brak se definiše isključivo kao zajednica muškarca i žene.

KOMENTARI4 komentara

 1. Miroslav says:

  Pametan čovek. Video da je Đavo odneo šalu pa na vreme radi na zaštiti svog naroda. A ne kao blento Vučić koji e Marakeškim ugovorom obavezao da primi 2 miliona arapa u Srbiju plus sve rome iz EU.

 2. Milutin says:

  Dali sa promoteri a LGBT zajednice treba da idu i promoteri normalne seksualne orijentacija i da u vrtićima polno nezreloj deci promovišu nešto o čemu oni još nemaju nikakve predstave. Ideja LGBT-ovaca je da decu pre svoje polne zrelosti, kada će da preispituju svoj polni indentitet, već usmere na ono njima poznato. Jer do tada će dečaci da se druže sa dečacima a devojčice sa devojčicama. I tako treba da nastave. Ali svi vodeći svetski psiholozi i psihijatri homoseksualizam definišu kao bolest. Ali SZO to neće da tako zvanično definiše. A SZO je finansijski vrlo zavisno telo. Ako u ovaj kontekst stavimo i "72 odredbe tajnog društva", bilo ono autentično ili ne, a koje je objavljeno i na Intermagacinu, u kojem se govori o širenju neke bolesti među ljudima, uočićemo upravo LGBT zajednicu. Jer svako suprotstavljanje toj bolesti će biti najstrožije zabranjeno pa i kažnjavano. Ovo se upravo događa Mađarskoj i Poljskoj. Pri tome, za razliku od sterilitet, bolesti koju čovek ne voli ako je ima i protiv koje se bori da se od nje izleči, homoseksualci vole svoju bolest jer im ona donosi ljubav prema drugom ljudskom biću. Ali to je društveni, sociološki sterilitet. Prestaje biološka reprodukcija čoveka. Imati decu neće više biti proizvod "zabave siromašnih" već privilegija bogatih bilo koje seksualne orijentacija jer savremena medicina omogućuje i istopolnim parovima, za ogromne pare, da imaju decu nastalu genetskom manipulacijom svojih DNK. A bolest, kako se navodi u jednom od tih "72 odredbi tajnog društva" će se polako širiti putem hrane i vode. A lek protiv te bolesti će očigledno biti zabranjeno tražiti. Posebno će biti zabranjeno reći da je to bolest. Ovim svakako ne osuđujem niti imam predrasude prema LGBT zajednici jer su oni samo zamorčići jednog bolesno društvenog koncepta usmerenog protiv čovečanstva.

 3. DrMr says:

  Pa eto resenja. Ako se brak definise kao zajednica muskarca i zene onda i treba da ostane tako, jer je rec "brak" nastala kao pojam za zajednicu muskarca i zene. Ako LGBT zele da imaju zajednicu, neka izmisle rec za to i neka traze ustavno pravo na tu zajednicu. Prosto je nenormalno traziti da ako se nesto zove penis, dodamo i vaginu pod isti pojam. Nije normalno i realno. Oni posle neka za tu rec i tu zajednicu traze priznanje. Ali je bitno odvojiti ta dva pojma jer nisu isti. Kao dva pojma moci ce svako za sebe da trazi zakon i pravo. Samo je poreklo problema to sto LGBT vrhuška to ne zeli i pokusava da nametne i iritira vecinu populacije koja zeli da im kao manjini izadje u susret. I ne samo to, poenta je rasturanje ustaljenih odnosa u drustvu i porodici, te samim tim rasturanje porodice kao osnovne celije drustva. Ovo je postao teror manjine koji moze da se za pocetak spreci odvajanjem pojmova o zajednici-braku.

 4. Milutin says:

  U svom prethodnom komentaru sam greškom navodio 72 umesto 71. A tekst je:"KAKO JEVREJI VLADAJU SVETOM 71 tajna koju brane životom". Moguće je da među tim spodobama ima Jevreja ali ja ne bih ceo jedan narod podveo pod takvu jednu antiživotnu, anti ljudsku organizovanog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *