ОРБАН ПОКАЗУЈЕ СВОЈ СТАВ: Мађари хапсе навијаче са ЛГБТ заставама!

ORBAN POKAZUJE SVOJ STAV: Mađari hapse navijače sa LGBT zastavama!

27 juna 2021

UEFA je zvanično zabranila svim navijačima Holandije da nose zastave u duginim bojana u svojim „fan zonama“, kao i na stadionu „Puškaš Arena“ tokom meča osmine finala Eura. Dopuštene će biti samo zastave u bojama reprezentacije.

Navijači Holandije su pristigli u Mađarsku gde će njihova nacija igrati meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Češke, a obezbeđenje Evropskog prvenstva je moralo da im oduzme sve zastave koje promovišu LGBT zajednicu, javljaju izvori s lica mesta.Naime, navijači „Oranja“ su u znak protesta protiv Mađarske, koja je nedavnim zakonom ograničila slobodu i širenje informacija o LGBT zajednici, došli sa zastavama u duginim bojama, s kojima su hteli da uđu i na stadion, međutim, UEFA je stala na put tome i zabranila je sve ono što nema veze sa zemljom iz koje dolaze.

Izuzev zastava, navijači su nosili i znojnice u istim bojama, a i kapiten Holandije, Đorđino Vajnaldum će na utakmici protiv Češke nositi kapitenksu traku u duginim bojama na kojoj će pisati i poruka „Jedna ljubav“ (One Love).

Preko 10.000 navijača je stiglo iz Holandije, a Nils Borst, jedan od njih je rekao da ih je u Budimpešti zateklo neprijatno iskustvo.

– Svi navijači koji su imali obeležje LGBT zajednice su izbačeni iz fan zone, dok su neki i uhapšeni. Nemam predstavu kada će sve ovo prestati, opštine u Holandiji su u znak protesta podigle zastave u duginim bojama protiv zakona u Mađarskoj – ističe zabrinuti navijač iz Holandije.

(Večernje novosti)

KOMENTARI3 komentara

  1. Marko st says:

    Svaka cast Orbanu! Ne volim ih nesto ali je lepo videti predsednika koji se brine za svoj narod.

  2. Kosovac says:

    Viktor Orban im baš pomera dupeta. ……….Očekujem da kolega Rista takođe protestvuje. A da mu Persida tercira.

  3. Kosovac says:

    Na samitu EU, holandski premijer Mark Rute rekao je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da poštuje LGBT prava ili napusti evropski blok. Opa Bato, evo dokaza da EU nije samo sorošoidna, nego je i pederska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *