ORBAN PONOVO PRKOSI ZAPADU: Mađarski interesi se ne podudaraju sa američkim

ORBAN PONOVO PRKOSI ZAPADU: Mađarski interesi se ne podudaraju sa američkim

24 novembra 2014

281014 Viktor Orban 324Ukoliko Ukrajina uđe u Evropsku uniju to će EU godišnje koštati po 25 milijardi evra – rekao je Viktor Orban nemačkom poslovnom listu „Handelsblatt”.

„Moramo prethodno razjasniti: ko će svake godine plaćati po 25 milijardi evra koliko bi koštala Ukrajina u Evropskoj uniji. Dok god to ne rešimo: pitanje ulaska Ukrajine u EU ne može da bude na dnavnom redu” – upozorio je mađarski premijer.

Orban nije propustio da naglasi da on nije protiv Ukrajine u EU, ali je odmah precizirao:

„Da bi Ukrajina mogla u EU, ona mora prethodno postati politički i ekonomski stabilna i biti u stanju da kontroliše svoje granice”.

Govoreći o odnosima Rusije i Zapada, mađarski premijer je bio jasan: „Geopolitički interesi moje zemlje staju u tri reči: mir, energetika, trgovina. Naši interesi se ne podudaraju sa interesima SAD”.

KOMENTARI5 komentara

 1. miloš says:

  Svaka čast, pravi predstavnik svoga naroda..., ne ko neki Vučići

 2. ARTILJERAC says:

  OVO JE PRAVI VOĐA SVOGA NARODA I ZAŠTITNIK NJIHOVIH INTERESA,NA NJEGA TREBA DA SE UGLEDAJU NAŠI SADAŠNJI I BUDUĆI POLITIČARI.

 3. Boban says:

  BRAVO erre a bátor, korrekt, intelligens ember, az Isten áldja meg őt, Szerbia utánozni, amit ez az ember, ez Szerbiában. Magyarok irigyellek, mint hazafi hazafiak, tartsa ...

 4. MickoNYC says:

  Jadni mi ...kako nam treba neki takav politicar...vodja, a ne nesretni Vucic i Tomica

 5. Szabolcs says:

  Izvinite zbog padeze i zbog karaktere. Samo nekoliko reci o Orbanu. Mozda se vama tako vidi, da je on prvi pedsetnik svog naroda, ali ja - ovde u Budimpestu - nisam tako siguran u ovome. Za ovu vladu nista nije vazno, sama vlada. Ja - kao madjar iz vojvodine - nisam bas bio veliki fan Milosevica, i verujte mi, ponekad mislim, da nas Orban i ova vlada radi isto sto je ta vlada sribje radila. Ovo sam samo zato rekao, da vidite da nije sve bas tako, kako se vidi. Za vas sve najbolje! Pozdrav!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *