ОРБАН ПОНОВО ШОКИРАО БАЛКАН: „Да сам Србин, било би ми…“

ОРБАН ПОНОВО ШОКИРАО БАЛКАН: „Да сам Србин, било би ми…“

13 септембра 2019

Ако успемо да решимо питање интеграције Србије у ЕУ, убрзаће се процес интеграције целог региона Западног Балкана јер је Србија кључ за отварање ових врата.

То је поручио мађарски премијер Виктор Обран.

Орбан је на питање да ли је за Србију добро што је за комесара за проширење предложен Ласло Трочањи, рекао да би му, да је он Србин, било драго, и то из три разлога.У том контексту он је подсетио да је Мађарска председавала ЕУ у време када се завршавао процес интеграције Хрватске Унији и када су се решавала важна питања с чиме се, како је навео, његова земља добро изборила.

Орбан је, стога, рекао да је Мађарска земља која има искуства са евроинтеграцијама.

Он је, такође, истакао да се много људи у Мађарској сећа да је животни стандард у Србији некада био бољи.

„Знамо шта је Србија била и шта може да постане. Ако постоји позитивана визија Србије, то је мађарска визија“, рекао је Орбан, додајући да су Мађари некада желели да живе у земљи где је квалитет живота био као у бившој Југославији.

Орбан је нагласио да су контакти између Србије и Мађарске добри.

Он је додао да је, када се говори о проширењу, Србија кључна земља.

„То је највећа земља, имају велику војску, економију и популацију. Ако успемо да нађемо решење за интеграцију Србије, процес интеграције целог региона биће убрзан јер је кључ за отварање ових врата Србија“, закључио је Орбан.Да је Европска унија раније примила Северну Македонију, Црну Гору и Србију, данас не би на милионе илегалних миграната било у западној Европи, поручио је Орбан.

Kоментаришући расподелу позиција новим комесарима у Европској комисији, Орбан је рекао да она одражава ојачану позицију Вишеградске групе.

Орбан је напоменуо да су двојицу потпредседника у новој Kомисији номиновале земље Вишеградске групе.

За Трочањија, бившег мађарског министра правде, Орбан је рекао да има „леп и велики задатак“ и да он разуме компликоване аспекте проширења..

Мађарски премијер је изразио наду да ће Трочањи добити подршку Европског парламента.

KOMENTARI19 коментара

 1. Ivana says:

  Mađare za braću namesto usraša.

  • Za Srbiju says:

   Naš narod kaže: "Laje pas radi sebe, a ne radi sela." Orbana svrbe migranti preko Srbije i Makedonije.

 2. Ivana says:

  Mađari su naša braća a ne Hrvati koljači Srba.

  • Gardista says:

   Hvala njima i Orbanu za lepe reci sto cemo naravno uzvratiti duplom merom, ali moramo znati da nam osim samima niko nece pomoci. A Hrvate...zaboravite, samo pamtite njihova "dela".

  • Za Srbiju says:

   Brzo zaboravljaš, jer niko tvoj nije završio pod ledom u Dunavu. Nauči da u politici nema prijatelja, samo interes. To svi znaju, osim Srba. A tu kojekakvu "braću" izbriši iz pameti.

 3. Зоран Павичић says:

  Улазак Србије у ЕУ значиће нестанак српског народа.

 4. Косовац says:

  Е вала баш није шокирао „Балкан“. …..“Да је Европска унија раније примила Северну Македонију, Црну Гору и Србију, данас не би на милионе илегалних миграната било у западној Европи, поручио је Орбан.“. Па да, милиони илегалних миграната не би били у Европи, било би их у Западном Балкану. У Србији највише. ……….Своју успешну каријеру, Орбан је започео као стипендиста Сорошеве партијске школе. Руку на срце, и власт је освојио као такав. Сведоци смо да се после Одметнуо и почео је да делује као мађарски националиста. Наравно да нам се то свидело, зато што је то значило супротстављање сорошоидној идеологији. Дакле, као такав националиста, Орбан је постигао велики успех у целом свету, а код мене и других је добио огромне симпатије имајући у виду какве смо шмокље ми имали за председнике Србије – Тадића, Николића, Вучића. ……….Овај израз „Одметнуо“, је већ раније виђен, код Стаљина, Радована Караџића, Додика,….. С' тим, што су напред поменути истрајали до краја. А на Орбана се већ може сумњати на основу актуелног његовог понашања. Које не може никако да доведе до закључка да је он нови бунџија Лајош Кошут. После оне Орбанове акције против Сороша, није све ишло како треба, само се убрзала оптужница коју је Централни комитет ЕУ проследио против Орбанових угрожавања људских права сорошоида. Пријава се крчка већ 15 месеци, а господин Орбан видимо почео да ревидује своја схватања. Могуће је да је морао да се врати на пут са кога је скренуо. Наравно да га не осућујем, јер претпостављам на какве су муке све могли да га ставе.

  • теоретичар says:

   Тако младићу! Мало спустимо лопту коју Срби свеједно не могу да дохвате. А могао си и оштрије, али обзиран си и осетљив човек.

   • Косовац says:

    @ теоретичар, …..Шта пијеш за ово „младићу“?

 5. Cetnik says:

  Samo nek se ta unija raspada sto pre!

  • Косовац says:

   @ Cetnik, …..Не може та унија да се тако лако распадне. Погледај колико се мучи Енглеска, не пуштају је из мреже иако је она тамо највећа сила. А шта ће да ради ова остала боранија?

   • Milan says:

    Englesku ne treba da uzimamo za standardan primer. Kad je neka revolucija potekla iz Engleske? Jedino tehnička revolucija. Unutar V.B. postoji velika razlika izmedju onih koji vladaju, u Parlamentu su itd. - i samog naroda. Verovatno ima sličnih država i u kontinentalnoj Evropi, ali V.B. je po tome najtipičnija. Na jednoj strani to su predstavnici porodica koje vekovima vladaju Engleskom tj. V.B., a na drugoj su narodne mase. Tereza Mej da li je postala premijer sa zadatkom (sakrivenim ispod žita) da tokom svog mandata radi na Bregzitu, ali da ga ne sprovede.

    • Косовац says:

     @ Milan, …..Нема смисла да овако причаш „..Unutar V.B. postoji velika razlika izmedju onih koji vladaju, u Parlamentu su itd. - i samog naroda…“, а да не кажеш што сви виде, да се та разлика састоји у томе што су посланици поткупљени. Енглески Плаћеници. Чак и унук Винстона Черчила. Да ли мислиш да и у Македонији није било „јединство“ парламента и народа када су гласали за улаз у Нато и остало? Или да је поткупљен довољан број посланика ВМРО? Све се види, а само ти не видиш, једино се не зна како су бројане паре. ……….Демократија видимо дозвољава поткупљивање посланика, код нас је донет и закон који у том смилу легализује ту трговину. Закон је донет по налогу Комитета за законодавство Европске Уније. Шта ћеш, и „демократија“ има свој мрак.

     • Slobodanka says:

      У држави која је била бивша водећа светска сила, а и пре тога баш велика сила, класна и политичка раздвојеност је још већа. То је код њих традиционално и функционише перфектно у односу на наша мала друштва. Мање је упадљиво, а работе су значајно крупније него и у једној земљи З. Балкана. Већи су мајстори манипулисања и поробљавања када се упореде са другим европским силама.

      • Косовац says:

       @ Slobodanka, …..Каква „раздвојеност“, какви бакрачи. Могу они да буду огромни мајстори манипулисања, али опет не могу изманипулисати да се не види прелетање и поткупљивање својих посланика. Посланици би требало да буду одраз прилика у друштву, а не тајни агенти. Једино ако пусте гас „глупсон“ на целу своју рају, па да раја то оправдава. Нису они манипулатори зато што се Ви и Милан не усуђујете да гласно кажете да су им посланици купљени као кртице у Брегзиту. Љубитељи демократије штите ју и када она очигледно показује врло лоше особине. И тада упадају у врло непријатне ситуације, нормално.

 6. Slobodanka says:

  Oj Kosovo grdno sudilište. Kosovo je važno sudilište i danas po pitanju okupacije Zapadnog Balkana od strane EU. Srbija nije taj bitan ključ za otvaranje vrata Zapadnog Balkana da bi zatim na njega umarširao EU globalistan, nego taj ključ je Kosovo i Metohija. Sve ovako poniženo okupacijom i pod vlašću ratnih zločinaca i bez obzira na to, Kosovo i Metohija najefikasnije čuva i to celu Srbiju od okupacije Europske Unije, sve dok je nerešeno kosovsko pitanje.

 7. Budi Bog s nama says:

  Orban jeste dobar čovek ali samo Bog zna šta je za Srbiju najbolje. A to je ekonomija, ako nastavimo bez nje svejedno ćemo propasti makar da budemo i mađarski državljani. Ko će da pokrene ekonomiju u Srbiji, možda ljudi kao Palma, Nikola Tesla i ostali srpski genijalci, pa da, samo to brale.

 8. теоретичар says:

  Орбан је политичар а ни један политичар не би био политичар да је добар човек. Политичари једноставно немају времена да буду добри човеци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u