ОРБАН ПОЗВАО ЕУ да се мане идеје о формирању Сједињених Држава Европе

ORBAN POZVAO EU da se mane ideje o formiranju Sjedinjenih Država Evrope

10 maja 2018

ZAPOČINJUĆI danas svoj novi premijerski mandat, Viktor Orban je pozvao Evropsku uniju da se mane ideje o formiranju „Sjedinjenih Država Evrope“.

U nacionalnom parlamentu, mađarski lider je dodatno precizirao i upozorio:

„Evropska unija se mora odreći košmarnih maštarija o Sjedinjenim Državama Evrope. EU se mora vratiti realnosti. Prvi korak na tom putu ka realnosti treba da bude preispitivanje pozicije prema migrantima“.Orban je pritom naglasio da su EU i Mađarska potrebne jedna drugoj i poručio Briselu da će se njegova zemlja i dalje boriti protiv obavezujućih migrantskih kvota i da će braniti svoje granice.

Naglasio je da će kurs njegove vlade Mađarskoj obezbediti ekonomski razvoj:

„Zamenili smo liberalnu demokratiju, koja je pretrpela neuspeh, hrišćanskom demokratijom 21. veka koja garantuje našim ljudima slobodu i bezbednost“.

Orban je danas započeo svoj četvrti premijerski mandat.

Njegova partija je na aprilskim izborima osvojila 49,6 odsto glasova, odnosno – 133 od 199 mesta u nacionalnom parlamentu.

Mađarska i Slovačka su 22. septembra 2015-te osporile odluku koja zemlje EU obavezuje da prime 120.000 izbeglica i migranata koji stižu preko Grčke i Italije,

KOMENTARIJedan komentar

  1. Velika Metla says:

    Nikaka vazal nije tako loša uloga kao što je služinče! Tako da bi bilo mnogo bolje eu-rajhu da zove samog sebe "savez nemačkih služinčadi"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *