ОРБАН ПОЗВАО ЕВРОПА: Доста нам је Американаца!

ORBAN POZVAO EVROPA: Dosta nam je Amerikanaca!

15 marta 2019

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je danas kako bi želeo da predstojeći izbori za Evropski parlament budu novi početak za Evropu, koji će prekinuti uticaj SAD i vratiti Evropu Evropljanima, prenosi Tanjug.

„Evropljani mogu biti srećni, samo ako sami mogu da odlučuju o svojoj sudbini i budućnosti svoje nacije“, rekao je Orban, javila je agencija MTI.Orban je ranije upozorio da bi se EU mogla raspasti, ako jedan njen deo prisiljava druge da prihvate proimigracionu politiku.

Vodeća partija Mađarske Fides, čiji je predsednik Viktor Orban, svoj antiimigracioni stav postavila je kao glavnu tačku kampanje za evropske izbore, u kojima su populisti i evroskeptici u dobroj poziciji za ostvarivanje dobiti, preneo je Rojters.

„Narod Evrope mora razumeti da Evropa neće biti slobodna bez svoje hrišćanske kulture“, rekao je premijer na proslavi godišnjice Mađarske revolucije 1848. godine.

Istakao je važnost hrišćanstva za slobodu Mađarske i upozorio da svi možemo da izgubimo slobodu u „liberalnom carstvu“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Djoka Brica says:

    Bravo za Orbana, tako je!

  2. Budi Bog s nama says:

    Orbane brate, za svaku tvoju reč po jedan orden Aleksandra Nevskog, pa nek pocrkaju dušmani naših slovenskih, germanskih i tatarskih naroda jer hrišćanstvo i hoće pobediti na čelu sa Gospodom i Spasiteljom našim, a sinom Božijim, Isusom Hristom. Nek je slava i hvala Bogu našem jedinom i Bogu pravednom koji je već podneo za nas najveću Svoju žrtvu - krv Sina svog jedinca, da koji veruje ima život večni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *