ОРБАН РАЗОБЛИЧИО ЕУ, БРИСЕЛ И НЕМАЧКУ: Немачка и ЕУ нам дају четири милијарде евра, а узму шест

ORBAN RAZOBLIČIO EU, BRISEL I NEMAČKU: Nemačka i EU nam daju četiri milijarde evra, a uzmu šest

30 novembra 2020

Premijer Mađarske Viktor Orban izjavio je da bogatije zemlje Evropske unije, sa Nemačkom na čelu, pod raznim izgovorima godišnje uzmu oko šest milijardi evra Mađarskoj, dok Mađarska od EU dobije četiri milijardi evra iz budžeta.

Orban je odgovorio Martinu Šulcu, bivšem šefu nemačke Socijaldemokratske partije i predsedniku Evropskog parlamenta u periodu između 2012. i 2017. godine, koji je, kako je naveo mađarski premijer, napadao godinama Mađarsku jer je branila svoje granice i nije prihvatala migrante.Kako je prenela agencija MTI, Šulc je u intervjuu za „Dojčlandfunk“ optužio mađarsku vladu za represiju nad medijima, antisemitizam i profiterstvo.

Orban je tim povodom istakao da novinari u Mađarskoj imaju više slobode nego njihove kolege iz Nemačke.

Što se tiče optužbi za antisemitizam, Orban je odgovorio da se „otvoren antisemitizam i uznemiravanje Jevreja i dalje dešava u Nemačkoj“, i da je to nezamislivo da se desi u Mađarskoj.

Premijer Mađarske je rekao i da je Šulcova najveća laž bila oko raspodele novca Evropske unije, preneo je Tanjug.

„Šulc i mnogi Nemci su se pretvarali da daju novac siromašnima i da su zbog toga u deficitu. Zapravo, oni imaju najviše koristi od evropskog jedinstvenog tržišta. Daju novac od svog profita drugim članicama kroz EU budžet, a mnogo toga ponovo završi u njihovim rukama. Licemerno je očekivati od nas da budemo zahvalni na tome“, poručio je Orban.

Orban je rekao da je situacija jasna.

„Članstvo Mađarske u EU ne košta Nemačku ni centa, oni profitiraju od nas“, naglasio je Orban.

KOMENTARI3 komentara

 1. jovan says:

  U centar! To se nama dogadja od puca 5.okt. 2000., i okupacija Srbije. Pljacka Srbeje, prirodnih i ljudskih resursa je beskonacan broj. Unistavanje nasih banaka, fabrika, predaja prirodnih resursa, vode i vazduha u njihove ruke iz Srbije odlaze stotine milijarde godisnje. Krediti su uslovljeni kamatama, ali i uslovima da te kredite trose njihove tzv. konsultanske i izvodjacke firme, sto cini vise od 90% kredita-NAMA OSTAJU DUGOVI. Ratnu stetu u 10 godina agresije na srpski narod od milijardu milijarde necu ni da pominjem.

  • toza says:

   bravo jovane, sve si rekao.

 2. Rista says:

  To se nama događa od II Svetskog rata. Tito, Hrvati, Slovenci i svi oko nas, pa posle Tita Nemačka, Hrvatska Turska, muslimani, albanezi PA POSLE NJIH amerika Nemačka i bombe pa posle bombi SVI ONI ZAJEDNO, pa revolucionari Đinđi minđija i svi i mrtvi i živi. A od nas još malo pa ko mrtav, ko živ. Mislim, bolje umreti boreći se. Samo što ...koješta. Džaba za sada pisati dalje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *